Roket mermisine dayanıklı malzeme üretildi!

Roket mermisine dayanıklı malzeme üretildi!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından nanoteknoloji kullanımı ile üretilen siper adlı malzeme, roket ve uçaksavar mermilerine karşı olan dayanıklılığı ile dikkat çekiyor.

Savunma sanayisinde kullanılacak olan malzeme, daha önce yine bu fakülte tarafından üretilen kurşun geçirmez malzemenin geliştirilmiş versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.

Siper, roket ve uçaksavar mermilerine meydan okuyor!


Hafif ve dayanıklı bir malzeme olan siper, değişik ölçü ve güçte mermilere karşı koruyucu özelliği sayesinde çelik yelek, tank zırhı ve güvenlik kuleleri için kullanılabilecek yapıda. Kumaş özelliği de olan ve tamamen yerli materyaller ile geliştirilen malzeme sayesinde savunma sanayinin geliştirilmesi hedefleniyor. Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, tüm testleri tamamlanan malzeme için üretim aşamasına geçilmeye hazır olunduğunun da müjdesini veriyor.


Ceket içerisine bile dikilebilecek yapıda olan malzemenin üretiminin Van Teknokent bünyesinde gerçekleştirileceği belirtiliyor. Malzemenin çelik yelekte kullanılması durumunda sadece 250 gram ağırlığında bir yüke sebep olacağını da belirtelim. Güvenlik kuleleri ve tank zırhlarının etkin bir biçimde korunması için de malzeme önemli bir rol oynayacak.
 

Kaynak: Shiftdelete

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.