'Roman Açılımı'ndan 330 Roman'a Umre Çıktı

'Roman Açılımı'ndan 330 Roman'a Umre Çıktı

AK Parti yapacağı Roman açılımıyla beraber 10 ilden 330 Roman'ı hacı olması için umreye gönderecek.

AK Parti’nin uygulamaya hazırlandığı Roman açılımı kapsamında 330 Roman'a hacı olma fırsatı çıktı. AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından üstlenilen organizasyon ile 10 ilden seçilen 330 Roman umreye gönderilecek. Hacı olan Romanlar, umre ziyaretinin ardından hurma ve zemzem suyu ile Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nı ziyaret edecek. Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, ekonomik imkanları olmaya yoksul vatandaşların kendilerine müracaat ettiğini söyleyerek proje geliştirdiğini ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, durumu olmayan yoksul Roman vatandaşların kendilerine müracaat ettiğini söyleyerek, bu insanlara yönelik proje geliştirdiğini söyledi. Okul, hastahane, kuran kursu gibi binaların inşa edilmesi ve burs verilmesi gibi hayırları gerçekleştiren iş adamlarının, yoksul insanların umreye gönderilmesine yönelik dikkatinin çekilmesinin amaçlandığını söyleyen Özdağ, yoksul insanların da umreye gönderilerek sayının arttırılmasını sağlayabileceklerini düşündüklerini ifade etti. 330 Roman'ın umreye gönderilmesinin giderlerini de hayırsever iş adamlarının karşıladığını belirtti.

İlk grup çoğunluğu kadın olmak üzere Manisa ve İzmir'den 33 kişi

Özdağ, Roman açılımı ile ilk grubun Mayıs ayında yollanacağını söyleyerek 9 gece 10 gün sürecek umre seyahatine gönderilecek 33 kişinin çoğunluğunun kadın olduğunu ve Manisa ile İzmir'den seçildiğini söyledi. Yalnız başına gitmek istemeyen kadınlara çocuklar veya eşlerinin refakat edeceğini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı, kafilenin döndüğünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret ederek zemzem suyu ve hurma takdim edeceklerini söyledi. Seçilen insanların ülkelerini seven, vatan ve millete bağlı olduğunu belirten Özdağ, kendilerini Roman olarak adlandıran bu insanların, milletin güzel bir parçası olduğunu söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.