Roman Gençlik Çalıştayı’nda ev sahibi Karşıyaka

Roman Gençlik Çalıştayı’nda ev sahibi Karşıyaka

Roman Toplumu Gençlik Eğitim ve Kalkınma Derneği ile Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanan “Roman Gençlik Çalıştayı” 20 Eylül’de Karşıyaka’da gerçekleştirilecek.

Roman Toplumu Gençlik Eğitim ve Kalkınma Derneği (ROMGEDER) ile Karşıyaka Belediyesi tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından Go For Youth Programı kapsamında finanse edilen ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Roman Gençlik Çalıştayı’na Türkiye genelindeki Roman sivil toplum örgütlerinde görev alan 15-30 yaş arası yaklaşık 25 genç başvuruda bulundu.

karsiyaka-1536.jpeg

İş Birliği Artacak

Roman gençlerin ve kadınların, toplumla ilgili çalışmalara ve karar alma süreçlerine daha etkin şekilde katılımını sağlamayı amaçlayan organizasyonda, Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından Romanlara yönelik olarak hazırlanan eylem planları ele alınırken bu planların daha etkili ve verimli şekilde uygulanmasına katkı verilmesi; ulusal ve yerel yöneticilerle iş birliğinin artırılması hedeflendi

Rapor Hazırlanacak

Çalıştay hakkında bilgi veren ROMGEDER Başkanı Emin Karameşe şunları kaydetti: “Böyle bir çalıştay Türkiye’de ilk kez Karşıyaka’da gerçekleştirilecek. Amacımız, gençleri Roman toplumuna yönelik çalışmalara dahil etmek ve katkı sunmalarını sağlamak. Bunu en iyi şekilde yerine getirebilmek için seçilen 25 katılımcıya bir ay boyunca online olarak izleme ve değerlendirme eğitimleri verildi.

karsiyaka-eminkaramese.jpg

Gençlere mentor desteğinde, Cumhurbaşkanlığı ve CHP tarafından hazırlanan eylem planları tanıtıldı ve bu planlar üzerine tartışıldı. Bundan sonraki süreçte öncelikle genç arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Roman eylem planlarını izleyecek ve değerlendireceğiz. Bu değerlendirme aşaması 3 gün sürecek ve yüz yüze gerçekleştireceğiz. Oradan elde edeceğimiz sonuçlar doğrultusunda bir rapor hazırlayacak, o raporu da çalıştayda sunacağız.” Roman Gençlik Çalıştayı’nın rapor sunumu için planlanan toplantı 20 Eylül Pazartesi 13.00’te Karşıyaka Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.