Roman vatandaşlardan eğitim programına yoğun ilgi

Roman vatandaşlardan eğitim programına yoğun ilgi

Romanlar, ezberleri “İlle de Bir İş Olsun” ile bozuyor

İzmir Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (İZROMDER) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Başkanlığı'nın desteğiyle yürüttüğü, “İlle De Bir İş Olsun Projesi” kapsamında iş makinesi operatörü ehliyeti alacak kursiyerler bir an önce ehiyetlerini alıp iş dünyasına adım atmak için çalışıyor.

Eğitim programına yoğun ilgi gösteren kursiyerler, eğitimlere tam katılım göstererek Romanlar çalışmaz algısını da yıkıyor.

Kursiyerlerin proje kapsamında eğitim gördüğü Fuldam A.Ş ortaklarından Gündüz Gülmez, kursiyerlerin eğitim programına yoğun ilgi gösterdiğini ve derslere eksiksiz katıldığını dile getirdi.

Proje kapsamında beklendiğinden çok daha fazla talep aldıklarını ve bunun da kendileri açısından sevindirici olduğunu aktaran Gündüz, “Kursiyerlerimize ilk olarak iş makinelerini tanıttık ve sıra eğitime geldi. Makine tanıtımları boyunca kursiyerlerimiz derslerini dikkat ve ilgiyle takip ettiler ve iş makinelerini tanıyarak öğrendiler. Aynı dikkat ve ilginin direksiyon eğitiminde de devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.

ROMANLARDAN YOĞUN TALEP

“İlle de Bir İş Olsun” kapsamında eğitim alan Roman kökenli kursiyerlerden yoğun bir talep aldıklarını belirten Gündüz Gülmez, “Açıkcası bunu beklemiyorduk. Proje kapsamındaki yüz katılımcının dışında da Roman kökenli vatandaşlardan yoğun talep ve başvuru alıyoruz. Amacımız onlara mesleği öğreterek iş dünyasına kazandırmak. Arkadaşlarımız da hevesleri ve gayretleri sayesinde buna ulaşacak durumdalar” diye konuştu.

Kursiyerlerin eğitimlerini tamamlamalarının ardından yüzde yüz iş bulacaklarının garantisini veren Gülmez, “Proje, iş dünyası adına önemli ve doğru bir proje. Sektördeki açığı görerek sektörün kalifiyeli eleman eksikliğine çözüm üreten bir çalışma. Bundan kaynaklı kursiyer arkadaşlarımızın eğitim sonrasında iş bulmaları çok basit. Biz de Fuldam olarak kendi çevremizi ve imkanlarımızı kullanarak arkadaşlarımızın iş bulmalarına yardımcı olacağız” bilgisini verdi.

YAZ AYLARINDA 200 KURSİYER

Fuldam Hyudai olarak servis, bakım, satış, iş makinesi operatörlüğü kursu ve ağır vasıta ehliyeti kursuna kadar çok geniş bir yelpazede hizmet verdiklerini kaydeden Gülmez, yaklaşık her ay 100 -150 arasında kursiyere iş makinesi operatörlüğü kursu verdiklerini ve bu rakamın yaz aylarında 200'e kadar çıktığını söyledi.

Toplumdaki önyargılardan dolayı çalışmaz olarak bilinen Roman kökenli vatandaşların Fuldam çatısı altında kurs almalarının kendileri çaısından sevindirici olduğunu söyleyen Gündüz, tüm kursiyerlere girecekleri operatörlük sınavında başarılar diledi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.