Rot Balans Fiyat

Rot Balans Fiyat

Her araçta bulunan rot balans ayarının daima doğru bir şekilde ayarlanmış olması sürüş güvenliğini sağlamak için oldukça önemlidir.

Rot ayarı sayesinde, direksiyonu hangi yöne çevirirseniz tekerlekler de anlık olarak aynı doğrultuda yön değiştirir. Dolayısıyla rot ayarı sayesinde direksiyonu nereye çevirirseniz aracınız o yöne doğru hareket etmeye devam eder. Balans ayarı ise, araç tekerlerinin dönerken ve hareket ederken aralarında oluşan açının birbirine eşit olmasını sağlar. Aracınızla hareket halindeyken kontrolünüz dışında sola veya sağa sapmalar fark ediyorsanız rot ayarınız bozulmuş olabilir ve kendinize en yakın oto servisten yardım almakta fayda var. Otopratik’den rot balans ve daha birçok servis hizmeti için, uzman ve deneyimli çalışan kadrosundan tüm şeffaflığı ile kaliteli bir servis hizmeti alabilirsiniz. Eğer rot ve balans ayarlarınızda bir sorun olduğunu fark ediyorsanız ihmal etmeden yardım almakta fayda var çünkü doğrudan sürüş güvenliğinizi etkileyen araç unsurları arasında yer alıyorlar. Otopratik rehberliğinde hızlı ve güvenilir bir servis hizmeti almak için Otopratik web sitesi üzerinden randevu oluşturmanız yeterlidir.

Rot Balans Ayarı Nasıl Bozulur ve Bozulduğunu Nasıl Anlarız?

Rot ve balans ayarı kolay bir şekilde bozulmayacak ayarlar olsalar da, zaman zaman çeşitli nedenlerden dolayı bu ayarlarda değişiklikler meydana gelebilir. Bu değişikliklere yol açan sebepleri şu şekilde sıralayabiliriz; aracın tekeri park esnasında kaldırıma sürterken direksiyonun çevrilmesi, direksiyon sistemindeki arızalar, arabanın şasesinde oluşan bir hasardan ötürü yapılan düzeltmeler ve son olarak çukurlara vs çok sert girilmesi sonucunda rot kollarının zarar görmesi ve ayarlarda değişiklikler yaşanması şeklinde bahsedebiliriz. Peki rot ve balans ayarının bozuk olduğunu anlamamız için bilmemiz gerekenler nelerdir?

1572907898-rot-balans-ayari-nedir-640x290.jpg

Rot ve balans ayarı bozuk olan araçlarda, seyir halindeyken ve daha çok 120-130 gibi yüksek hızlarda aracınızı kullanırken direksiyonda titremeler olur ve aracınız yoldan çıkacakmış gibi hissedebilirsiniz. Bu ayarlarda kaymalar varsa direksiyonunuzu çevirdiğinizde lastikler eşit bir şekilde yön değiştirmez, bu durum aracın seyir esnasında sapmalara uğramasına ve yoldan çıkmasına neden olabilir. Aracın ağırlığı lastiklere eşit bir şekilde iletilmediğinden lastikler yola eşit bir şekilde kuvvet uygulamaz. Bu durum sonucunda lastiklerden bazılarında ciddi aşınmalar gözlemlenir ve lastik ömrü olması gerekenden daha az olacaktır. Ayrıca aracınızı kullanırken ani bir fren yaptığınızda aracınız ayarın bozuk olduğu yöne doğru savrulabilir ve bu durum beklenmedik kazaların yaşanması ile sonuçlanabilir.

Rot Balans Fiyat

Otopratik, müşterilerine Türkiye’nin dört bir yanındaki onlarca servis birimi ile en kaliteli ve güvenilir hizmeti vermek için büyük bir çaba sarfediyor. Otopratik servislerinde görev alan uzman ve deneyimli çalışanlar, araçlarınıza daha profesyonel bir şekilde bakım yapabilmek için çeşitli eğitimlerden geçmişlerdir. Ayrıca Otopratik servislerinde bulunan teknik cihazların tamamı son teknoloji ürünlerdir. Bu sayede aracınızın tüm test ve kontrolleri son derece kaliteli ve hata oranı en düşük bir şekilde gerçekleştirilir. Eğer siz de rot balans fiyat ve daha birçok hizmet hakkında bilgi sahibi olmak isterseniz Otopratik web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.