Rotary 2440. Bölge Federasyonu'ndan Levent Köstem’e Başarı Ödülü

Rotary 2440. Bölge Federasyonu'ndan Levent Köstem’e Başarı Ödülü

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Kulüplerinden Rotary E-Kulüp dönemin Meslek Hizmet Ödülü’nü Dünya’nın en büyük zeytinyağı müzesi kurucusu Dr. Levent Köstem’e verdi.

Rotary E-Kulüp dönemin meslekte başarı ödülünü hekimlikte gösterdiği başarının yanısıra İzmir’in Urla ilçesinde kendi özverili çalışmalarıyla kurduğu dünyanın en büyük zeytinyağı müzesi ile öne çıkan Doç. Dr. Levent Köstem’e verdi.

meslek-hizmet-odulu-foto-1-akay-soylem-doc-dr-levent-kostem-serdar-durusut.jpg

Rotary e-Kulüp Başkanı Akay Söylem, kulübün yaptığı uzun değerlendirmeler sonucunda gerek mesleğindeki insana değer veren yönleri, gerekse vizyonu ile bir eğitim kurumu olarak düşündüğü müzecilik anlayışı ve bu anlayışı hayata geçirmesiyle ödülü almaya hak kazanan Doç. Dr. Levent Köstem’e bu ödülü vermekten büyük onur duyduklarını ifade etti.

meslek-hizmet-odulu-foto-9.jpg

“MÜZECİLİK ASLINDA BİR EĞİTİM KURUMUDUR”

Ödüle layık görülmekten duyduğu mutluluğu ifade eden Doç. Dr. Levent Köstem ise şunları söyledi: “Bu ülkede yapacak çok şey var. Yani yaptığımız herşey aslında çocuklarla ilgili.. Biz burayı kurmaya başladığımızda çocuk odaklı gitmeye çalıştık çünkü çocukları 3 yaş ile 12 yaş arasında nasıl yönlendirirseniz o çocuk hayat boyu öyle oluyor ve bunu bilen insanlar da maalesef çocukları kötü yönlendirip dünya da başka bir yöne doğru gidebiliyor. Biz burada eşimle birlikte yaklaşık 14 bin zeytin ağacı diktik dikmeye de devam edeceğiz. Yine çocuklara yönelik çocuk müzesi kurmak istiyoruz. Çocuk müzesi deyince tabi sadece oyuncak olarak algılanmaması gerekiyor onlara hayatı öğreten eğitim veren Avrupa’daki müzecilik anlayışı ile kurmak lazım. Bizim buradaki müzecilik anlayışımız da öyle… Biz müzeleri bir eğitim kurumu olarak görüyoruz ve öyle olması gerekiyor. Zaten 20 yıl önce başlayan modern müzecilik de eğitim kurumları üzerine.. Eşim Güler burada çeşitli okullarla iletişim kuruyor, özel okullarla, devlet okullarıyla ve bu eğitimleri çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Hem ebeveynlere vermek istiyoruz hem de çocuklara vermek istiyoruz. Yine buraya çok yakın bir çiftliğimiz var ve orada organik tarım yapıyoruz orayı da bir deneyim merkezine dönüştürmek istiyoruz. Bunun için çeşitli arayışlarımız oldu çeşitli insanlarla göörüştük yurt dışında bu anlamda çok fazla merkezi gezdik. Orasını da tarım okulunun olduğu aynı zamanda ahşap ve demir atölyesinin olduğu şimdi de seramik atölyesi kurmak istiyorum. Zaman içerisinde belki cam atölyesi de kurarız. Bu da aslında bir eğitim kurumudur ama Türkiye’de müzecilik eğitim kurumu olarak görülmüyor. Yani eğitim kurumları diye baktığınızda müze bunların içinde maalesef görünmüyor, sınıflandırmaya alınmıyor bildiğiniz gibi.. Onu da yavaş yavaş bence bu ülke özel müzelerin artmasıyla birlikte özel müzecilerle bir araya gelerek zaman içersinde değişeceğine inanıyorum. Daha yapacak çok işimiz var. Bizim yolculuğumuz böyle .. Ödül için çok teşekkür ediyorum. Bana bu yolculukta eşlik eden değerli eşime ve bize destek veren tüm dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah bizden sonraki toplumlara yüzde yetmişlere vardığımız benim kafamdaki müzeciliğin yüzde otuzunu da tamamlayarak belki bir eğitim kurumunu da buna ekleyerek bu işi yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

meslek-hizmet-odulu-foto-8.jpg

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Serdar Durusüt de Levent Köstem’e ödülünü takdim ederek, “Mesleğinde ve yaptıklarıyla topluma örnek olan Levent Köstem’e teşekkür ediyor, toplumun her kesimine dokunan bu yolculuğunda başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.