Rotary, Anıtkabir'e ziyaret düzenledi

Rotary, Anıtkabir'e ziyaret düzenledi

Rotary 2440. Bölge Federasyonu bu yıl bir kez daha 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla daha önce Anıtkabir’e hiç gitmeyen çocukları ve öğretmenleri Ata’sıyla bir araya getirdi.

Bölgeye bağlı pek çok kulübün desteğiyle, İzmir’den Rotary e-Kulüp üyelerinin öncülüğünde tren ile Bursa’dan ise Demirtaş ve Uludağ Rotary Kulüpleri’nin öncülüğünde otobüslerle Ankara’ya gelindi. Anıtkabir’e çelenk koyma ve saygı duruşu töreninin ardından Anıtkabir şeref defterine yazı yazıldı, çocuklarla birlikte müze gezildi.

anitkabir-ziyareti-foto-4.jpeg

İzmir’den tren ile Ankara’ya giden öğrencilerle Anıtkabir ziyareti sonrasında gün boyu süren İsmet İnönü ve Pembe Köşk Müzeleri ile 1. ve 2. Türkiye Büyük Millet Meclisi gezileri yapıldı. Bursa Kulüplerinin öğretmenlerle birlikte gerçekleştirdiği Anıtkabir ziyareti sonrası MTA (Maden Tetkik Arama) Tabiat Tarihi Müzesi, Kurtuluş Müzesi gezilerek Öğretmenler Günü anısına öğretmenlere Mustafa Kemal Atatürk imzalı kahve fincanları hediye edildi.

anitkabir-ziyareti-foto-8.jpeg

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Nedim Atilla, “Atatürk’ün; ‘Öğretmenler! Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır’ sözünde olduğu gibi geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızla ve onları eğiten, bugünlere getiren öğretmenlerimizle Atamızı bir kez daha ziyaret etmekten büyük onur duyduk. 18 yıldır devam eden bu etkinlikte organizasyonu düzenleyen tüm kulüplerime yürekten teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
anitkabir-ziyareti-foto-3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum