Rotary, “Fark Yarattı”

Rotary, “Fark Yarattı”

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu 2017-2018 Dönemi Konferansı Efes Rotary Kulübü ev sahipliğinde Didim’de düzenlendi.

Bölgeye bağlı kulüplerin geniş katılımına sahne olan konferansta Rotary’nin dönem boyunca fark yaratan projeleri mercek altına alındı.

Rotary 2440. Bölge Federasyonuna bağlı 8 ilde faaliyet gösteren 64 kulüp Efes Rotary’nin Didim’de düzenlediği konferansta insanlığa hizmet için gerçekleştirdikleri fark yaratan projelerin sunumlarını yaptılar. Dünya’da anlayışı ve barışı sağlamak amacıyla kurulan Rotary’nin her yıl değişen ağırlıklı çalışma alanlarından bu yıl ki ise dünya’nın geleceğini tehdit eden “Küresel Isınma ve İklim Değişikliği” oldu.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Lütfi Demir konferansta yaptığı konuşmada bölgeye bağlı bütün kulüplerin Rotary’nin 6 temel öncelikli alanı olan; Hastalıkların önlenmesi ve tedavisi, Su ve Hijyen, Anne ve Çocuk Sağlığı, Temel Eğitim-Okur Yazarlık, Barış ve Anlaşmazlıkların çözümü ve Ekonomik-Toplumsal gelişim konularında çok farklı projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Demir, “Rotary kendinden önce hizmet idealini benimsemiş insanların bir araya geldikleri bir kurum ve bu anlayışla bu yıl yine pek çok çalışma gerçekleştirdik. Uluslararası Dönem Temamız olan “Küresel Isınma ve İklim Değişikliği” ve bölgemizin dönem teması olan “Yaşam Boyu Öğrenimde Fırsat Eşitliği” konularında fark yarattık. Bu bilinçle hareket ederek bu dönem fark yaratan işlere imza atan bütün arkadaşlarımı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Efes Rotary Kulübü Başkanı Dinçer Layık ise bölge adına düzenlenen böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Dört gün süren konferans sonrası bölgeye bağlı kulüp üyeleri Psikolog Kutay Ürkmen’in “Gülümsemenin Büyüsü” adlı sunumu ile yorgunluk attı.

Konferans yoğun çalışmaları sonrası emeği geçen kulüp başkanları ve bölge görevlilerine plaket takdimi ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.