Rotary Kulübü'nden “Kadın İsterse” paneli!

Rotary Kulübü'nden “Kadın İsterse” paneli!

Karabağlar Çalıkuşu Rotary Kulübü geliri kadın sığınma evlerine bağışlanmak üzere “Kadın İsterse” temalı  panel gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Engin Deniz Eriş’in moderatörlüğünde geliri kadın sığınma evlerine bağışlanacak olan panel İzmir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nda gerçekleşti. 

25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” ile “5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınması” haftası arasında düzenlenen ve her biri alanında lider kadınlardan oluşan panelin konuşmacıları; Yazar, Akademisyen, Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, Gazeteci, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, İş Kadını, Girişimci, Yatırımcı Münteha Adalı, Gazeteci, Yazar ve Ekonomist Meliha Okur, Kadın Girişimci, İşletmeci Pelin Omuroğlu ve Hayata Sarıl Lokantası İşletmecisi Ayşe Tükrükçü oldu. 

“ROTATALK” adıyla bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Karabağlar Çalıkuşu Rotary Kulübü Başkanı Zeynep Aslı Acar, kadınların hayatlarında farkındalık yaratacak gücün aslında kendilerinde var olduğunu göstermek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini ve konuşmacıların “Kadın isterse...” cümlesini kendi hayatlarından yola çıkarak sahnede tamamlayacaklarını söyledi.

Yazar, Akademisyen ve CHP 26. Dönem Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan’ın konuşmasıyla başlayan etkinlikte, 1934 yılında Türk kadını seçme ve seçilme hakkı aldığında o yıllarda meclisteki kadın oranının dünyada ikinci olduğunu bugün ise 100 ülkenin bizim önümüzde olduğunu söyledi. 1930’lu yıllarda kadınların önce belediye seçimlerine girmek için uğraştığını anlatan İsmet İnönü’nün torunu Ayşe Gülsün Bilgehan sözlerini, “Kadın isterse başarabilir yalnız arkasında onu destekleyecek ve ona inanan erkekler, aile ve devlet olması gerekir” şeklinde sürdürdü. Gazeteci ve Basın Konseyi ilk kadın Başkanı Pınar Türenç ise, siyaset haberleri ile muhabirliğe başladığını meslek hayatı boyunca da gündeme taşıdığı haberlerle kamuoyu oluşturarak olayın gidişatına yön verdiğini ifade etti. Türenç, “Kadın isterse, hazırsanız ve gerçekten isterseniz olur” dedi. 

İş Kadını, girişimci, Yatırımcı Münteha Adalı ise, “Cinsiyet eşitliği diyorsak bu bir erkek sorunu değil kadın sorunudur. Girişimciliğin cinsiyeti olmaz bu bir niyettir. Biz kadınlar karanlıkta korkuyoruz erkeklerden, siz aydınlıkta korkuyorsunuz bizden… Gelin birlikte hareket edelim güçlerimizi birleştirelim.” şeklinde konuştu. Yeni dünyada iş yapma biçiminin farklı olması ve yeni dünyadaki ülkelerin pazarının şekillenmesinin de farklı olduğunu dile getiren gazeteci, yazar, ekonomist Meliha Okur, yeni dünyada katma değer yaratan kadın kooperatiflerine ağırlık verilmesini dile getirerek Türkiye’nin ilk Medya Kadın Kooperatifini kurmak üzere yola çıktıklarını ve bu sayede halkı doğru bilgilendirme ve hikâyelerini doğru anlatabilme anlayışını oluşturabileceklerini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.