Rotary Kulüpleri'nden organ bağışı çağrısı!

Rotary Kulüpleri'nden organ bağışı çağrısı!

“Organ Bağışlarında Uluslararası Sivil Toplum Kuruluşlarının Yeri ve Önemi” konulu toplantı düzenlendi.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu 9. Grup Alsancak, Buca, Dokuz Eylül, Güzelyalı, Kordon ve Varyant Rotary Kulüpleri Kordon Rotary Kulübü organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla ortak bir toplantı düzenledi. Kordon Rotary Kulübü ev sahipliğindeki Kulüp Başkanı Elif Alkan’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda “Bağışla, Yaşat” Akademi Kurucusu ve Organ Bağışı Komite Başkanı Merve Baykan organ bağışında sıra bekleyen kişi sayısını 27 bin kişi kapasiteli İzmir Göztepe Gürsel Aksel Stadyumu’ndan yola çıkarak ifade etti. Merve Baykan, “Kalabalık trübünler ülkemizde organ nakli bekleyen kişi sayısını çok net bir şekilde ifade ediyor. Dile kolay: bir tribün dolusu hasta. Bekleyen hastalara vaka yada sayı olarak bakmanın vermek istediğimiz mesajı çok net kapsamadığını düşünüyoruz. Nakil bekleyenlerin aileleri, çocukları, arkadaşları, işleri, eşleri, sevgilileri, evcil hayvanları, hayalleri, hikayeleri var. Bir hayatın kıymeti biçilemezken binlerce hayattan bahsediyoruz üzüntüyle..” diye konuştu.

organ-bagisi-foto-5.jpg

“Bağışlanan Her Organ Bir Hayattır”

Bağışlanan her organın bir hayat demek olduğunu sözlerine ekleyen Baykan, “Bu döneme kadar farklı hedef kitlelere başarılı çalışmalar yapılmış. Bizler sanat ve sporun kapsayıcı yönüyle tüm hedef kitlelere aynı anda ve sürdürülebilir projelerle organ bağışına dahil etmeyi hedefledik. Yerel yönetimlerin desteği, diğer sivil toplum kuruluşlarının, nakilli, nakilli yakınları, nakil bekleyenler ve ailelerin, doktorlarımız ve gönüllülerin desteği kısaca birlikte çalışma kültürü ve ortak akıl ile dünyada çocuk felcinin sonlanmasında en etkin ve büyük rolü almış olan bizler ülkemizde de bağış sayılarını istenilen noktalara getireceğimize inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

organ-bagisi-foto-11kalp-nakilli-osman-can-komite-bsk-merve-baykan-kalp-nakilli-burcin-mese.jpg

“İzmir Organ Bağışında Türkiye’ye Örnek Kent Olacak”

Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nun organ bağışı konusunu çok önemsediğini dile getiren 9. Grup Kulüpleri Federasyon Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Nas, “Federasyon Başkanımız Nedim Atilla ve Organ Bağışı Komitemiz ile bizler organ bağışı konusunu çok önemsiyoruz. Özellikle İzmir’den başlayarak bunu tüm Türkiye’ye yaymak ve bu konuda öncü olmak gibi bir hedef belirledik. Öncelikle kasım ayında “Heykel Çalıştayı” ile başlayıp “Transplant Oyunları” ile devam ederek bu konuyu sürekli gündemde tutacağız. Destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Toplantıda, organ bağışı ile hayata tutunan kalp nakilli Sanat Tarihi Bölümü Mezunu Osman Can ve Hemşire Burçin Meşe, kendi hayat hikayelerinden yola çıkarak organ bağışının önemine dikkat çekti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.