Rotary Meslek Ödülü Rebii Akdurak’ın oldu

Rotary Meslek Ödülü Rebii Akdurak’ın oldu

Gündoğdu Rotary Kulübü bu yılın Meslek Hizmet Ödülü’nü İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı, İzmir’in önde gelen İş Adamlarından Rebii Akdurak’a verdi.

Gündoğdu Rotary Kulübü, Uluslararası Rotary’nin mesleğinde yeterli, yüksek ahlaki standartları kendisine ilke edinmiş toplumda örnek alınan kişilere verdiği Rotary Meslek Hizmet Ödülünü bu yıl İzmir’de pek çok alanda başarılı işlere imza atmış taşımacılık sektörünün önde gelen ismi, yelken sporuna gönül vermiş, Türkiye’nin en büyük odalarından İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı ve İzmir İtalyan Ticaret Odası Başkanı Rebii Akdurak aldı. 
 

Gelecek Çocuklar ve Gençler…
 

Kendisine verilen ödülü Gündoğdu Rotary Kulübü Başkanı Ercan Çelikkaya’nın elinden alan Rebii Akdurak böyle bir ödüle layık olduğu düşünülerek bu ödülün kendisine verilmesinden dolayı onur duyduğunu söyledi. Akdurak “Ben eczacılık okudum fakat asıl mesleğimi hiç yapmadım. Eczacılık çok keyifli çok özel bir meslek keşke o tarihlerde O dönemde üretime girme imkanı da olabilseydi şu an o mesleği yapıyor olurdum. Benim için önemli olan asıl şey mesleğimin dışında çocuklar ve gençler… Onun için İzmir Ekonomi Üniversitesi beni çok mutlu eden bir oluşumdur ve İzmir için büyük bir kazançtır. Özellikle mezunların sadece Türkiye’de değil Dünya’nın çeşitli yerlerinde olduğunu bilmek çok büyük bir mutluluk… Oda olarak yaptığımız ziyaretlerde biz bunu görüyoruz. Bugün Dubai’de yedi yıldızlı bir otelin şeflerinden bir tanesi İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi Bölümü mezunu… Bu çok büyük bir keyif. Aynı şekilde sporda da yelkende çocukları yetiştirmek o çocuklara bir hayat çizgisi çizmek bana mutluluk veriyor. Benim için tabiki meslek önemli ama işin bu tarafı yani çocuklar ve gençler çok daha büyük mutluluk veriyor. Çünkü gelecek onlar… Eğer onları biz yeteri kadar eğitemezsek Türkiye’nin çağ atlaması mümkün değil. Örneğin bizim komitelerimiz eğitimle ilgili çalışmalar yapıyor. Dünya’nın en iyi makinalarını aldık, CNC tezgahlarını aldık fakat onu kullanacak adam olmadığı için bir şey yapamıyoruz deniyor. Dolayısıyla bir şey üretmek için dahi o tezgahı kullanabilen adam yetiştiremiyorsanız teknolojiyi yakalamanız mümkün değil. En önemlisi eğitim, gençlik, çocuklar…” şeklinde konuştu.
 

Örnek bir kişilik…
 

Gündoğdu Rotary Kulübü Başkanı Ercan Çelikkaya ise ödülü Rebii Akdurak’a vermelerinin sebebini kendisinin örnek bir kişilik olduğunu söyledi. Çelikkaya “Gündoğdu Rotary Kulübü olarak biz bu yıl tek bir meslek hizmet ödülü verdik. Bunu da yönetim kurulumuzla birlikte uzun uğraşlar sonucu aldığımız kararla hem topluma hem de ticaret odasına vermiş olduğu hizmetler, hem aile yapısı hem de iş hayatı açısından örnek aldığımız bir kişi olması sebebiyle Rebii Akdurak’a takdim ettik. Kendisine kulübüm adına çok teşekkür ediyor, başarılarının devam etmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.