Rotary ve Rotaract Kulüplerinden 'dönüşüm evde başlar' semineri

Rotary ve Rotaract Kulüplerinden 'dönüşüm evde başlar' semineri

İzmir Dokuz Eylül Rotary ve Rotaract Kulüpleri İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) işbirliği ile hayatın devamı için temel unsur olan çevre konusunda farkındalık yaratmak için panel hazırladı. 

Moderatörlüğünü çevre duyarlılığı ile bilinen Gazeteci ve Sunucu Fatih Portakal'ın yapacağı panelin açılışını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gerçekleştirecek.  

donusum-evde-baslar-afis.jpg

Dokuz Eylül Rotary ve Rotaract Kulüpleri temiz bir çevre için “Dönüşüm Evde Başlar” konulu bir bilinçlendirme semineri düzenliyor. Uluslararası Rotary’nin 2020 yılında küresel bir sorun olan "Çevreyi Koruma ve Destekleme" konu başlığını 7. öncelikli odak alanı olarak faaliyetlerinin içerisine almasının ardından Rotary’nin bireyden başlayarak, önce kendini sonra içinde yaşadığı toplumu ve dünyayı değiştirme vizyonundan hareketle gerçekleştireceği seminerin moderatörlüğünü Gazeteci ve Sunucu Fatih Portakal, açılış konuşmasını ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gerçekleştirecek. Dokuz Eylül Üniversitesi Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Öğretim Üyesi Prof. Dr. Canan Madran’ın “Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği”, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Güven Eken’in "Belediyenin Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin uygulanması ve bireye indirgenmesi?", İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Çevre Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Hatice Eser Ökten’in "Evden Döngüsel Ekonomiye", İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Mertol Gökelma’nın “Kentsel Madenler” konusuyla konuk olacağı panelde katılımcılara Rotary Barış Ormanı’ndan fidan bağışında bulunulacak.

foto-1-ertan-soydan.jpg

Bu dönem iki önemli projeye imza atmak üzere yola çıktıkları dile getiren Rotary 2440 Bölge Federasyon Başkanı Ertan Soydan, “İçinde yaşadığımız çağda hepimizi ilgilendiren iki önemli konu var. Bunlardan biri ‘Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0’, bir diğeri ise ‘Temiz ve Yaşanabilir Çevre’ konusuydu. Her iki konuda da hem kulüpler düzeyinde hem de bölge düzeyinde çok değerli projeler ve eğitimler yapıyoruz. Amacımız; “Çevre” konusunda toplumdaki farkındalığı arttırmak, “Dijitalleşme ve Endüstri 4.0” konusunda gençleri bilgilendirmek ve onları vizyon sahibi yapmaktır.” şeklinde konuştu.

foto-2-betul-elmasoglu.jpg

Çevrimiçi “Sürdürülebilirlik ve Çevre Seminerleri”

Panelin duyuru görselinin Dokuz Eylül Rotaract Kulübü önderliğinde yapılan afiş yarışması sonucunda birinci seçilen Ömer Çam tarafından tasarlandığını dile getiren İzmir Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Betül Elmasoğlu, “20 Şubat 2021 cumartesi günü 12:00-14:00 saatleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin değerli katkı ve katılımlarıyla internet üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek “Dönüşüm Evde Başlar” konulu panelin toplumda farkındalık oluşturacağı inancıyla emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.