Rotary'de Kadın-Erkek İlişkilerinde İletişimin Engelleri konuşuldu

Rotary'de Kadın-Erkek İlişkilerinde İletişimin Engelleri konuşuldu

Bornova Rotary Kulübü'nün aylık olağan toplantısının konuğu Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Kişilerarası İletişim Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ayşen Temel Eğinli oldu.

İzmir Kordon Otel'de gerçekleştirilen toplantıda "Kadın ve Erkek İlişkilerinde İletişim Engelleri" tüm yönleriyle konuşuldu.


Kulüp üyelerinin geniş katılımı ile gerçekleşen toplantıda konuşan Doç.Dr. Ayşen Temel Eğinli iletişim engelleri ve özellikle de  kadın erkek arasındaki iletişimin farklılıklarını anlattı. Doç.Dr.Eğinli "İletişim engelleri  herkesle aynı şekilde iletişim kuramayacağımız, beklenti farklılıklarımız, iletişimin kültürle olan ilişkisi üzerinden açıklanmalıdır. Erkek ve kadınların iletişim tarzlarının farklı olma nedeni ise beynin bilişsel ve duygusal işlevlerindeki farklılıklardan kaynaklanmaktadır" dedi.


Ayrıca erkek ve kadınların duyguları anlamada, olay ve konuları algılamada, uzaysal ve matematiksel yetenekler konusunda farklı olduklarını da belirten Doç.Dr. Eğinli bunun da kadın-erkek iletişimini etkilediğini dile getirdi. Kadın ve erkek arasında iletişimde yaşanan en önemli sorun olan kadın ve erkeğin stresli durumlara verdiği tepkilerin farklılığının nedeninin ise hormonal farklılıklar olduğunu sözlerine ekledi.
 

Farklılıklar Yeni Bakış Açıları Getirir
 

Bornova Rotary Kulübü Başkanı Halil Bülent Serdaroğlu hayatımızın her alanında var olan iletişim olgusunda kadın-erkek arasındaki yanlış anlamaların önüne geçmek için bireylerin her yönüyle birbirlerini anlamaları gerektiğini belirterek kadın-erkek arasındaki iletişim metodlarındaki farklılıkların aslında yeni bakış açıları getirdiğini belirtti. 
Toplantı Doç.Dr. Ayşen Temel Eğinli'ye plaket verilmesiyle sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.