Rotary'den "10 bin fidanlık barış ormanı" 

Rotary'den "10 bin fidanlık barış ormanı" 

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Ege Orman Vakfı işbirliğiyle “Rotary Barış Ormanı” için 10 Bin fidanlık protokol imzaladı. 

Rotary Bölge Ofisi’nde Federasyon Başkanı Ertan Soydan ile Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili arasında imzalanan protokolde "Temiz ve Yaşanabilir Çevre" Ana Komite Başkanı Gökhan Çıtak, "Geri Dönüşüm Merkez Koordinatörü" Mustafa Kemal Nas, "Geleceğimiz Ormanlar Merkez Koordinatörü" Tolga Alanyalı ve Ege Orman Vakfı Basın ve Halkla Iliskiler Sorumlusu Sırma Buğdaycı hazır bulundu.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Temiz ve Yaşanabilir Çevre Ana Komitesi, Uluslararası Rotary’nin geçtiğimiz haziran ayında yedinci öncelikli hizmet alanı olarak belirlediği “Temiz ve Yaşanabilir Çevre” konusunda çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Çevre konusunda kulüplerin deniz dip ve kıyı temizliği, çevre temizliği etkinliklerinin yanı sıra bu dönem 10 Bin fidanlık bir “Rotary Barış Ormanı” oluşturulması için hazırlıklara başlandı.

Rotary 2440. Bölge ile Ege Orman Vakfı arasında imzalanan protokole göre 10 bin fidan İzmir Torbalı Yoğurtçular ağaçlandırma sahasında yeşerecek. Rotary 2440. Bölge Federasyonu'na bağlı kulüplerin katkıları ile Ege Orman Vakfı işbirliğinde 24 yıldan bu yana farklı ağaçlandırma sahalarında oluşturulan ormanlarla toplam 95 bin fidan dikimi gerçekleştiğini ifade eden Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili işbirliğinin devamından duyduğu mutluluğu ifade etti.

Dönem içerisinde toplam 100 Bin Fidana ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Ertan Soydan, “Temiz ve Yaşanabilir Bir Çevre için geleceğimize yatırım yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.