Rotary’den 99. Yıla Özel Kutlama

Rotary’den 99. Yıla Özel Kutlama

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılını düzenlediği bir dizi etkinlikle kutladı.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Mavişehir Rotary Kulübü, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılını kurtuluş fotoğraf sergisi ile film gösteriminin ardından düzenlediği panel ile kutladı. Doç. Dr. Cem Karagözlü’nün yönettiği panele İzmir Araştırmacısı Emin Cüneyt Sağdıç “9 Eylül” ve Sosyolog Prof. Dr. Hale Okçay “Karşıyaka Kadınları” konusuyla katıldı.

İzmir’in işgali ile Milli Mücadele hareketinin başlayıp yine 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılması ile Milli Mücadele’nin nerede ise sona erdiğini ve bu nedenle İzmir’in işgalinin de kurtuluşunun da son derece önemli ve anlamlı olduğunu dile getiren Doç. Dr. Cem Karagözlü sözlerini şöyle sürdürdü: “9 Eylül tarihi İzmir ve İzmir’li kadar tüm Türkiye’yi ilgilendirmektedir. Bu yalnızca bir kentin ve bir ülkenin değil; bir Ulusun tarihinin de kurtuluşudur. İzmir’in kurtuluşunu Anadolu’nun birliği, bütünlüğü, tümlüğü üzerine ışıyan bilinçle kutlamak gereklidir. Bu sebeple İzmir’in kurtuluşu Anadolu’nun kurtuluşuyla özdeştir” şeklinde konuştu.

kurtulus-fotograf-sergisi-foto-5.jpg

İzmir Araştırmacısı Emin Cüneyt Sağdıç, “Eskiden şehrin kurtuluşunda emeği geçmiş kişilere o sokağın ismi verilirdi. Sonrasında bu isimler yerini numaralara bıraktı. Halbuki bu isimler kentin kültürüne yönelik katılan önemli bir değerdir.” dedi.

Prof. Dr. Hale Okçay ise kadınların kurtuluş mücadelesindeki önemini, savaşlarda askere yemek yaptığını, cepheye mermi taşıdığını dile getirerek, “Kadının dünyadaki yeri büyüktür. Özellikle Türk kadınının savaşlarda en öne saflarda yer alan gücünü görmek gerekir. Karşıyaka kadınları Türkiye’nin batıya dönük en aydınlık yanını oluşturmaktadır. Bunda anne olarak eş olarak kadının demografik yapısı önemlidir. Karşıyakalılık kültürü içerisinde kadını ve erkeği birbirinden ayrıştıramayız” şeklinde konuştu.

kurtulus-fotograf-sergisi-foto-7.jpg

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Nedim Atilla 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşunu böylesi anlamlı bir etkinlikle kutlayan Mavişehir Rotary Kulübü’ne ve birbirinden değerli konuklara teşekkür etti.

kurtulus-fotograf-sergisi-foto-8.jpg

Mavişehir Rotary Kulübü tarafından “Hamza Rüstem Fotoğraf Evi Müzesi’nde açılan Kurtuluş Fotoğraf Sergisi 17 Eylül tarihine kadar halka açık olarak gezilebilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.