Rotary’den Çocuk Felci Günü Etkinlikleri

Rotary’den Çocuk Felci Günü Etkinlikleri

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, 24 Ekim Dünya Çocuk Felci (Polio) Günü’nü bölgeye bağlı kulüplerin etkinlikleri ile kutladı. Etkinliklerde pandemi dönemine ve aşının önemi de vurgu yapıldı.

Rotary 2440. Bölge Kulüpleri Rotary’nin 1985 yılında tüm dünya çocuklarını çocuk felcine karşı aşılamayı hedefleyen tarihi bir kararla oluşturduğu Çocuk Felcini Yoketme Programı (Polio Plus) ile çocuk felcinin dünya üzerinden silinmesini hedef aldı.

İlk olarak Kültürpark İzmir Sanat’ta 9. Grup Kulüplerinin ortaklaşa düzenlediği seminerde Federasyon Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Kemal Nas, her yıl 1 milyondan fazla Rotaryen’in zamanları ve maddi katkıları ile Çocuk Felci’nin ortadan kalkmasına yönelik katıldıkları aşılama çalışmalarında sona gelindiğine vurgu yaparak, “Unutmayalım ki Aşı Hayat Kurtarır.

polio-gunu-foto-2.jpg

Tüm insanlarımızı Covid’e karşı aşılanmaya davet ediyoruz” dedi. 9. Grup Kulüpleri adına konuşma yapan Varyant Rotary Kulübü Başkanı Hakan Yüksel ise kürsel olarak yapılan Polio Aşı çalışmaları sonucunda vakaların çok büyük oranda azaldığına dikkat çekerek 24 Ekim Dünya Polio Günü’nün Aşı farkındalığı oluşturmak için kutlandığını dile getirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet Ali Öktem, İzmir Eşrefpaşa Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ebru Akar, İzmir Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdülsamet Baskak’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda Rotary Bölge Federasyonu ile birlikte 6 kulübün ortaklaşa aldığı 8 adet tekerlekli sandalye Engelli Derneklerine teslim edildi.

24 Ekim Çocuk Felci ile Mücadele Günü’nü Yeşil Rotary Kulübü’nün de desteğiyle düzenlediği ilkokullar arası resim yarışmasında dereceye giren resimlerin sergilenmesiyle kutlayan Heykel Rotary Kulübü, bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinlikte çocuk felci hastalığını aşı konusundaki duyarlılığa dikkat çeken çocukların resimleri ile anlattı. Kulüp Başkanı Mevlüde Sezer, halka açık alanda yapılan sergide hastalığı anlatan broşür ve balon dağıtarak etkinlik boyunca yanlarında olan Yeşil Rotary Kulübü’ne ve emeği geçen tüm üyelere teşekkür etti.

polio-gunu-foto-3.jpg

Karia Rotary Kulübü ise internet üzerinden Geçmiş Dönem Direktörü Şafak Alpay’ın 1985’den bugüne Rotary’nin Çocuk Felci ile Mücadelesi’nde gelinen noktayı anlattığı Uluslararası bir toplantı düzenleyerek aşı olmanın önemine vurgu yaptı. Karia Rotary Kulübü Başkanı Saide Kurt toplantı sonunda Rotary’nin Çocuk Felci ile Mücadele Fonuna bağış kampanyası başlattı.

“Aşı Olmamak Kişisel özgürlük Değil Kamu Sağlığını Tehdit Eden Bir Durumdur”

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Nedim Atilla da Rotary’nin Çocuk Felcini dünya üzerinden silme kampanyasında gösterdiği başarıyı dile getirerek, “Dünya zorlu bir süreçten geçiyor. Bu süreci atlatabilmenin tek yolunun ise şu anda aşı olduğunu görüyoruz. Aşı olmamak kişisel bir özgürlük değil kamu sağlığını tehdit eden bir durumdur. Tüm insanları aşı olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

polio-gunu-foto-18-heykel-rotary-kulubu.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.