Rotary'den depremzedelere mobil yaşam üniteleri

Rotary'den depremzedelere mobil yaşam üniteleri

Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu depremzedeler için oluşturduğu “Rotary Yaşam Alanı”nın ardından afet sonrası hayatın devamı için ikinci acil eylem planını hayata geçirdi. 

Afetzedelerin yaşamlarını sürdürülebilmelerine ve acil ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yedi ayrı bölümden oluşan “Mobil Yaşam Üniteleri”ni oluşturmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzaladı.

Uluslararası Rotary 2440 Bölge Federasyonu bir yandan 30 Ekim tarihinde Ege Denizi’nde meydana gelen depremin yaralarını sarmaya çalışırken diğer taraftan bu ve bundan sonraki süreçte afetzedelerin yaşamlarını sürdürebilmelerine yönelik projeler oluşturmaya devam ediyor. 100 çadırdan oluşan “Rotary Yaşam Alanı”ndan sonra bölgeye bağlı bazı kulüpler ve Uluslararası Rotary’nin katkılarıyla hazırladıkları küresel teşvik projesi ile yedi adet “Mobil Yaşam Ünitesi” hazırladıklarını dile getiren Rotary 2440 Bölge Federasyon Başkanı Ertan Soydan projenin içeriği ile ilgili şunları söyledi; “Mobil Yaşam Üniteleri, afet durumlarında ihtiyaç anında afetzedelerin hızlıca kullanımına sunulabilecek ünitelerden oluşuyor. Birinci mobil istasyonda sıcak yemek ünitesi, ikinci mobil istasyonda içinde on tane çamaşır makinası ve dört tane kurutma makinası olan bir çamaşırhane, üçüncü mobil yaşam ünitesinde kadın tuvalet ve duşu, dördüncüde ise erkek tuvalet ve duş ünitesi yer alacak. Beşinci ünitemizde çocuk oyun ve revir ünitesi, altıncı mobil istasyonumuzda çocuk ağırlıklı tablet destekli eğitim ünitesi, yedinci mobil istasyonumuzda da orada yaşayan kadınlara yönelik meslek atölyeleri kuracağız. Bütün bu üniteleri iç tesisatı bitmiş halde afetzedelerin kullanımına hazır olarak belediyeye hibe edeceğiz ve belediye sadece elektrik ve su girişini yaparak hızlı bir şekilde kullanıma hazır hale getirecek.” dedi.

Afetin başından sonuna kadar kullanıma açık olarak bulunacak olan ünitelerin olası başka bir durumda kullanılmak üzere belediyenin stok sahasında yer alacağını ifade eden Soydan, “Yakın zamanda meydana gelen depremde kurduğumuz 100 çadırlık yaşam alanından sonra oluşturduğumuz Afet Koordinasyon Komitemiz, kulüplerimizin de desteği ile afetzedelerin acil ihtiyaçlarını tespit ederek bu konu üzerinde çalışmalarda bulundu. Şu anda projemizi Afet Koordinasyon Komitemiz önümüzdeki günlerde Uluslararası Rotary’e göndermek üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde hazırlıyor. Küresel Teşvik Projesi kapsamındaki yurt dışından proje ortağı kulüplerimizin ve Uluslararası Rotary’nin de desteği ile en geç 3-4 ay içerisinde tamamlamayı planladığımız projemizde, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bizim proje yapma arzumuzu desteklemesinden dolayı çok memnun olduğumu ifade ederek hep beraber yaşadığımız bu depremin ardından yaraları birlikte sarmak için tüm kulüplerimizin göstermiş olduğu üstün gayretten dolayı herkese ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.