Rotary'den dönemin ilk online üyelik semineri

Rotary'den dönemin ilk online üyelik semineri

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu dönemin ilk üyelik seminerini internet üzerinden online olarak gerçekleştirdi. 

Rotary 2440. Bölge Federasyonu 2020-21 döneminin ilk üyelik seminerini pandemi nedeniyle internet üzerinden online olarak düzenledi. Bölgeye bağlı 66 kulüpten çok sayıda üyenin katıldığı seminer Dokuz Eylül Rotary Kulübü organizasyonuyla gerçekleşti. Rotary’de üyeliğin son derece önemli olduğunu dile getiren Üyelik ve Rotary Elçiliği Ana Komite Başkanı Nafih Butur, Rotary’de üye sayılarının artmasını sağlarken mevcut üyelerin memnuniyetini sağlayarak, onların topluma hizmet üretebilecekleri projelere ağırlık vererek, iç iletişimlerinin de sağlıklı bir şekilde yürümesine özen gösterdiklerini ifade etti. 

“Bir Önceki Yıla Oranla Yaklaşık Yüzde 10 Büyüdük”

Öte yandan projelerin görünür kılınarak halkla olan iletişimin de Rotaryen olma isteğini artırdığını dile getiren Butur, “Pandemi döneminde üye sayısında oldukça fazla bir artış oldu. Geçen yılki üyelerimizin yüzde 40’ını 3 aylık pandemi sürecinde alarak bir önceki yıla oranla yaklaşık yüzde 10’luk bir büyüme gerçekleştirdik. Bunda pandemi dönemi öncesi kulüplerimizin 66 okulda her bir okulu sahiplenerek onların fiziki ve eğitim düzeyinde gerçekleştirdiği projelerin önemli olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte daha pandemi başlar başlamaz kulüplerimiz maske, eldiven, önlük, siperlik temini yapıp ve hatta bunların üretimini yapıp hastanelere ulaştırılması yine Rotary’nin gücünü ve bilinirliğine ciddi anlamda katkı koydu. Rotary’i en çok cazip hale getiren proje ise Uluslararası boyutta gerçekleştirmiş olduğumuz solunum cihazlarıdır. Uluslararası vakfın da katkısıyla bölgedeki tüm Rotaryenler bir araya gelerek Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne bir tane, Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne iki tane ve Ege Üniversitesi Hastanesi’ne 5 tane olmak üzere toplamda 8 adet solunum cihazı temin edildi ve şu anda bunları hastanelere ulaştırmak üzere projenin son aşamasındayız.” diye konuştu.

Rotary  2440 Bölge’nin en fazla kadın üye alan bölgelerden birisi olduğuna dikkat çeken Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Ertan Soydan ise, “Rotary, kadının bakış açısına ve kadının üretkenliğine son derece saygı duyar. Bu anlamda kadın üyeler bizim için çok önemli. Hatta bu dönemde alınan her bir kadın üyeyi biz normal iki üye alınmış gibi kabul ediyoruz. Onların bakış açılarına Rotary’nin ihtiyacı olduğuna inanıyoruz.Biz bu dönem başlarken kendimize 3 stratejik öncelik belirledik. 1-) Değişim 2-)Eğitim 3-)Büyüme. İşte bu üyelik semineri ile Bölgemizin büyümesine ciddi katkılar sağlayacağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yılda iki defa tüm üyelere, iki defa da yeni üyelerin adaptasyonuna yönelik olarak yapılan seminerlerin ilkli online ortamda sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.