Rotaryenler, Anıtkabir'i ziyaret etti

Rotaryenler, Anıtkabir'i ziyaret etti

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’i hiç görmemiş öğrenciler için Anıtkabir ziyareti düzenledi

10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası ve 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Rotaryenler, Anıtkabir’i daha önce hiç görmemiş gençlerle birlikte Anıtkabir’e gitti. 21 yıldır devam eden geleneksel Anıtkabir ziyaretinde İzmir’den trenle, Bursa’dan otobüsle Ankara’ya gelen çocuklar Anıtkabir ziyareti sonrasında 1. ve 2. Türkiye Büyük Millet Meclisi, İsmet İnönü Pembe Köşk ve Anadolu Medeniyetleri Müzesi ile gün boyu süren 40-50 km’lik bir panoromik Ankara turu gerçekleştirdi. İzmir’den Rotary e-kulüp, Bursa’dan Demirtaş Rotary Kulübü organizasyonunda yaklaşık 180 öğrenci unutamayacakları bir gün yaşadı.

ogrenciler-21-kez-atasinin-huzurunda-foto-6.jpg

İzmir’den Ankara’ya trenle düzenlenen bu seyahatin birçok disiplini de içinde barındırdığını dile getiren Rotary e-kulüp üyesi ve organizasyonun tren seyahati ile yapılması fikrini veren Halil Alkış, “Atamızın huzurunda başlayan bu ziyarette gençlerimiz hem Ankara’yı gezip öğrenmiş hem de İzmir-Ankara arası tren ile yolculuk yaparak seyahat kurallarını öğrenmiş oluyorlar. Destek veren ve aramızda olan herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

ogrenciler-21-kez-atasinin-huzurunda-foto-1.jpg

Organizasyonun Bursa ayağını yürüten Demirtaş Rotary Kulübü üyesi Ahmet Benli ise, “Her dönem büyük gurur ve keyifle gerçekleştirdiğimiz Anıtkabir gezimiz, Bursa Uludağ Rotary Kulübümüz başta olmak üzere Nilüfer, Bademli, Demirtaş, Kuzey Yıldızı, Yeşil, Bursa, Tophane, Özlüce, Gökdere, Heykel, Çekirge, İnegöl olmak üzere 13 kulübümüzün desteğiyle gerçekleştirilmiş olup, Atamızın ziyareti ve saygı duruşu, Kurtuluş Müzesi ziyareti , İzmir grubumuz ile buluşma, 1. ve 2. Meclis ziyareti ile devam ederek, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü ziyareti ile sona ermiştir. Bu projeye katkı ve destek sağlayan kulüp ve katılımcılara sonsuz teşekkürler” diye konuştu.

21 yıldır süren bu projenin önemine dikkat çeken Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Serdar Durusüt ise, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğünü, gelecek nesillere anlatmanın başlangıcı olan Anıtkabir ziyareti bizim için çok önemlidir. Rotary kulüpleri her yıl bu görevi yerine getirirler. Ölümünden 84 yıl sonra bile vatanı için yaptıklarının değeri unutulmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.