Rotaryenler eğitim için sahnede

Rotaryenler eğitim için sahnede

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Kulüpleri, Turgutlu Kaymakamlığı ve Turgutlu Belediyesi iş birliğiyle “Turgutlu Rotary İlkokulu”nu yeniledi.

Yaklaşık iki ay süren çalışmaların ardından Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz, Belediye Başkanı Çetin Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Federasyon Başkanı Ertan Soydan, Proje Koordinatörü Dr. Kemal Nas ile birlikte proje  ortağı kulüpler yeni eğitim öğretim yılının açılışında hazır bulundu.

2000 yılında yaptırılarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilen  “Turgutlu Rotary İlkokulu” Türkiye’de Rotary adıyla yer alan iki okuldan biridir. Aradan geçen yıllar içerisinde oluşan tahribatlar nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Bölge Federasyonu’na bağlı Turgutlu Rotary Kulübü’nden talebi üzerine başlayan okulu yenileme çalışmaları yaklaşık olarak iki ayda tamamlandı. Bölgeye bağlı 7. Grup İzmir, Manisa, Salihli, Turgutlu, 9. Grup Alsancak, Buca, Dokuz Eylül, Güzelyalı, Kordon, Varyant ve 10. Grup Göztepe Rotary, Göztepe Rotaract ile Dokuz Eylül Rotaract Kulübü’nün desteği, Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Kaymakamlığı iş birliğiyle okulun tadilat ve onarımı gerçekleştirerek okulun yenilenmesini sağladı.

0-535.jpg

Okulun akan çatısından eskiyen tuvaletlerin alt yapı tesisat sistemlerinin değişmesine, elektrik panolarından aydınlatmalara, bahçede yer alan içme suyu tesisat ve musluklarının yenilenmesinden oyun alanlarının belirlenmesine, okulun iç-dış boya işlerinin tamamı dahil her türlü çalışmanın Turgutlu Belediyesi’nin de desteğiyle çok kısa bir sürede tamamlandığını dile getiren Proje Koordinatörü Dr. Mustafa Kemal Nas, “Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanımız Ertan Soydan’ın önderliğinde Kaymakamlık ve Belediye ile 18 Ağustos tarihinde imzaladığımız iş birliği protokolümüzün ardından kulüplerimizin ve destekçilerimizin özverili çalışmalarıyla okulumuzu tamamladık. Baştan sona yenilenen okulumuzda yanımızda olan Kaymakamlığa, iç-dış cephe boyalarını gerçekleştiren Belediyemize, projemize maddi manevi destek veren tüm kulüplerimize ve hayırseverlerimize sonsuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Ertan Soydan ise açılışta yaptığı konuşmada Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz’a, Belediye Başkanı Çetin Akın’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez’e, proje ortağı kulüplere ve destek veren hayırseverlere teşekkür ederek, “Çocuklarımızın en iyi koşullarda eğitime devam edebilmeleri için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Turgutlu Kaymakamı Ali Yılmaz eğitime yapılan her türlü desteğin her zaman yanında olduğunu ve yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti ifade ederek Rotary Federasyon Başkanı Ertan Soydan’a ve Proje Koordinatörü Dr. Mustafa Kemal Nas’a teşekkür plaketi sundu. Açılış Töreni Ertan Soydan’ın Belediye Başkanı Çetin Akın’a teşekkür plaketi, Kaymakam Ali Yılmaz’a verdiği destekten ötürü teşekkür hediyesi sunması ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.