Rotaryenler yeni döneme Anıtkabir'de başladı

Rotaryenler yeni döneme Anıtkabir'de başladı

Uluslararası Rotary’nin Türkiye’deki 2022-2023 döneminde görev yapacak olan Federasyon Başkanları ve pek çok kulüp başkanı, üyeleriyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret ederek yeni döneme Atatürk’ün huzurunda başladı.

Uluslararası Rotary 2420, 2430 ve 2440. Bölge Federasyonlarının Başkanları, Türkiye’deki üç bölgeden yüzlerce Rotaryen, Rotaractör ve Interactör, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı. Burada, Atatürk'ün mozolesine çiçek bırakırken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Rotaryenler, daha sonra Anıtkabir özel defterinin bulunduğu, Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti. Rotary’nin Türkiye’deki üç Bölge’den 2420. Bölge Federasyon Başkanı Suat Baysan, 2430. Bölge Federasyon Başkanı Emre Öztürk ve 2440. Bölge Federasyon Başkanı Serdar Durusüt Anıtkabir Özel Defteri’nde şu ifadelere yer verdi: “Aziz Atatürk, Fikir ve devrimlerini benimsemiş Türk Rotary’si olarak manevi huzurunda bulunmanın gururu içindeyiz.

rotaryenler-yeni-doneme-atanin-huzurunda-basladi-foto-3.jpg

Yüz yıldan uzun bir süredir toplumsal sorunlara duyarsız kalamayan Rotaryenler, ülkemizde de 1954 yılından beri "Kendinden Önce Hizmet" felsefesi ile toplumun ihtiyaçlarına cevap verme gayretindedir. Akıl ve bilimi en büyük yol gösterici olarak kabul eden bizler, geleceği emanet ettiğin gençlerimiz yani Rotaractör ve Interactörlerimiz ile birlikte, toplumumuzun daha medeni, daha barışçıl, daha adil, toplumsal eşitsizliklerin daha az olduğu ve daha müreffeh bir toplum olabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Gelmiş geçmiş en büyük komutan olarak, esas büyük savaşın cehalete karşı yapılan savaş olduğunu bizlere öğrettin, aydınlık ve çağdaş bir Türkiye hayal ettin, en büyük eserim dediğin, milletin egemenliğine dayanan, modern Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdun ve bugün, bizler de senin hayallerinden ilham alarak, Rotary ile hayal edip, açtığın yolda gösterdiğin hedefe doğru yürüyoruz. Şunun bilinmesini isteriz ki, bizler, fikri hür, vicdanı hür Rotaryenler, bugüne kadar Cumhuriyet’imizin ve devrimlerinin bekçisi olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Seni, dava arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.”

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Serdar Durusüt ise konuşmasında, “Ata’mızın huzuruna çıkarak, önümüzdeki yılın ne anlama geldiğini ifade ettik. Rotary insanlığa hizmet ederken, Cumhuriyet’in yüceliğine ve birleştiriciliğine, demokrasi ve insan haklarına saygılı olunacağına olan inancını da tekrarlaşmış olacaktır. Üç Bölge Fedrasyon Başkanının onayı ile de saygı defterine bu duygu ve düşüncelerimizi yazdık. Mutluyuz, gururluyuz.” diye konuştu.

rotaryenler-yeni-doneme-atanin-huzurunda-basladi-foto-2.jpg

Uluslararası Rotary 2420, 2430 ve 2440. Bölge Federasyonları Başkanları ayrıca ortak bir basın açıklaması da yaptılar. “Türkiye’deki 10 bine yakın üyemizi temsilen her yıl olduğu gibi yeni bir Rotary döneminin başlangıcında, bir yıl boyunca görev yapacak olan Rotary Kulüplerimizin Başkanları, Rotaractör ve İnteractörlerimiz, eşlerimiz ve çocuklarımız ile birlikte, bugün ona olan sevgimiz ve saygımızla, Atamızın huzuruna çıktık. Bizler Atatürk’ün izinde olduğumuzu bir kez daha dile getirirken, onun ilkelerine sımsıkı bağlı olduğumuzu ve asla vazgeçmeyeceğimizi de her zaman söylüyoruz. Bunu ülkemizin üç Bölge Federasyonu’nun Başkanı olarak şeref defterine yazdığımız metinde de dile getirdik.” ifadelerini kullanan Federasyon Başkanları Suat Baysan ve eşi Belgin, Emre Öztürk ve eşi Gülce, Serdar Durusüt ve Asuman hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından töreni sonlandırdılar.

serdar-asuman-durusut-foto-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.