Rotary'lerin konuğu Başkan Akpınar

Rotary'lerin konuğu Başkan Akpınar

“Yerel yönetimler güçlendirilmeli”

 

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar; Karşıyaka, Çiğli, Bostanlı, Mavişehir ve Çakabey Rotary Kulüplerinin ortak toplantısına katıldı. İlçe ile ilgili yatırımları anlatan Başkan Akpınar, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

 KONUŞMACI OLARAK DAVET EDİLDİ

Karşıyaka, Çiğli, Bostanlı, Mavişehir ve Çakabey Rotary Kulüpleri ortak toplantı düzenleyerek Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı konuşmacı olarak davet etti. Kaya Prestij Otel’de gerçekleşen buluşmaya, Rotary 2440. Bölge Guvernörü Lütfi Deniz, Bölge Sekreteri Tamer Hepağır, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Kemal Baysak, Rotary kulüplerinin başkanları ve üyeleri katıldı.

“KALICI ESERLER BIRAKIYORUZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yerel seçimlerden bu yana hayata geçirdikleri yatırımları anlattı. Karşıyaka’nın Filizleri Projesi ve Evrensel Çocuk Müzesi ile eğitime, Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası ile sanata kalıcı eserler bıraktıklarının altını çizen Başkan Akpınar, sporda ve sosyal projelerde öncü ve örnek hizmetler ürettiklerini söyledi.

 “YASAL OLARAK ELİMİZ RAHAT DEĞİL”

Belediyelerin, yerel yönetimlerde daha çok söz sahibi olması gerektiğinin altını çizen Başkan Akpınar "Yaşamın hiçbir alanını ihmal etmeden, daha yaşanır bir kent, daha mutlu insanlar idealiyle çalışıyoruz. Bir yandan yılların ihmal ve ertelemelerini ortadan kaldırırken, bir yandan da Karşıyaka’nın her alanda marka, simge, örnek bir kent olması için her gün yeni bir projeye yaşamsallık kazandırıyoruz. Ne yazık ki yerel yönetimlerin yasal olarak eli güçlü değil. Önemli projelerde karar ve sorumluluk alma noktasında sorunlar yaşıyoruz. Yasal düzenlemelerle bunun da önüne geçilebilmesini diliyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.