Rotary’nin hizmet projeleri yarı döneme damgasını vurdu

Rotary’nin hizmet projeleri yarı döneme damgasını vurdu

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu 2022-2023 Dönemi Yarıyıl Değerlendirme Toplantısı Güney Bölge Kulüplerinin katılımlarıyla Kordon Otel Pasaport Otel’de gerçekleşti.

Rotary’de dönem ortasında tüm kulüp başkanlarının yaptıkları hizmet projelerini sundukları “Rotary 2440. Bölge 2022-2023 Dönemi Yarıyıl Değerlendirme Toplantısı” İzmir, Manisa, Denizli, Muğla ve Aydın illerindeki Rotary Kulüplerinin başkanları ve bölge görevlilerinin katılımlarıyla gerçekleşti. Kulüp Başkanlarının kulüpleri ile birlikte yarı döneme kadar yaptıkları topluma hizmet projeleri, 2440. Bölge Federasyon Başkanı Serdar Durusüt liderliğindeki bölgeye sunuldu. Tüm gün süren organizasyonda ayrıca Naturel Rotary Kulubü’nün üyeleri arasında yer alan Çise Ulus, Seferihisar'da babaannesinin tarlasında üretilen mandalina bahçesinde "The 7" markasını, Ödemiş'te yaşayan Umut Ayberk ise yüksek öğrenimini Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlayarak dedesinin tarlasını son dijital tarım teknolojilerinden yararlanarak “1000Mera” markasını nasıl oluşturduğunu anlattı.

rotarynin-hizmet-projeleri-yaridoneme-damgasini-vurud-foto-2.jpg

Naturel Rotary Klubü Dönem Başkanı Prof. Dr. Meltem Onay, iki yıl önce kurulan ve Bölgenin ilk tematik kulübü olan Naturel Rotary Kulübü’nün böyle önemli bir organizasyonu yapmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Rotary'in özellikle son yıllarda tarım ve gıda sektörünü dikkate alarak daha sürdürülebilir ve çevreci projeler ile topluma örnek olmasını ve daha geniş bir kitlelere ulaşmasını hedefliyoruz. Burada en dikkat çekici projelerin ise Rotary Kulüplerinin sivil toplum örgütleri, kooperatifler, devlet kurumları, yerel yönetimler ile işbirlikleri yapmaları projelerin de gücünü daha da artırmaktadır” diye konuştu.

rotarynin-hizmet-projeleri-yaridoneme-damgasini-vurud-foto-7-meltem-onay.jpg

Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Serdar Durusüt yaptığı konuşmasında, “1 Temmuz 2022 tarihinde başlayan süreç altıncı ayını tamamladı. Kulüplerimizin yaptığı ve yapacağı toplumsal projelerin odak noktası olan 7 öncelikli alan ise Dünya üzerinde bulunan 35 Bin Rotary kulübünün ortak çalışma alanı olan; Barış ve Anlaşmazlıkların Çözümü, Temiz Su ve Hijyen, Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavisi, Anne ve Çocuk Sağlığı, Temel Eğitim ve Okur Yazarlık, Ekonomik ve Toplumsal Kalkınma, Çevreyi Koruma ve Destekleme olarak toplumun ihtiyacı olan bu alanlarda insana dokunan çok güzel projeler yaptılar. Dönem sonuna kadar da kulüplerimizin bu çalışmaları devam edecek.” dedi.

Durusüt ayrıca, “Bölge projesi olarak geçen yıllardan farklı olarak. Büyük zaferin 100.yılı için yaptığımız Afyon Şuhut dan Kocatepe’ye yürüyüşümüz ve sonrasında 9 Eylül kutlamaları olarak katıldığımız yürüyüş ve 10 Eylül’de İzmir’de 3 noktada Zeybek gösterimiz, Barış konferanslarımız ve Cumhuriyet Balomuz var. Bugüne kadar Bölgemizde bulunan 70 kulübümüzün 64 ünü ziyaret ettim. Kulüp başkanlarımızı Yarıyıl değerlendirme toplantısından önce yakından tanımış olmak ve Guvernör Yardımcılarımın kulüpleri ziyaret ederek Asambleleri yakından takip etmiş olmaları toplantımızı bir şölen haline getirdi. Her dakikası kıymetli olan bu toplantıya İzmir,Denizli,Muğla, Manisa ve Aydın illerimizde bulunan kulüp başkanlarımızın büyük çoğunluğu katıldı.Bu vesile ile kendilerine çok teşekkür ederim. Bu yıl sloganımız “Rotary ile Hayal Edelim” oldu ve Hayal ettiğimiz en öncelikli konu ise yaptıklarımızın etkisini görebilmek ve daha çok insanımıza destek olmak. Göreve başladığım günden itibaren en çok tekrarladığım söz “Biz bir bütünün parçalarıyız” olmuştur. Yani, geçmiş dönem liderleri ile birlikte, gelecek dönemin liderlerini cesaretlendirmek ve onların önünü açmak. Çünkü bu görev bir yıl süre ile yapılır. Etkimizi arttırmak, alanımızı genişletmek ve ne kadar insanımıza ulaşabilir ve değişen şartlara uyum yeteneğimizi arttırabilirsek kendimizi o oranda huzurlu ve mutlu sayarız.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.