Rotary'nin ilk tematik kulübü kuruldu!

Rotary'nin ilk tematik kulübü kuruldu!

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu tarafından gıda ve tarımın önemine dikkat çekmek amacıyla kurulan ilk tematik kulübü Naturel Rotary Kulübü'nde iklim krizine karşı sürdürülebilir projeler üretmeyi hedefliyor.

Rotary 2440. Bölge’nin 28 yeni üye ile İzmir’de kurulan ilk tematik kulübünün yaklaşmakta olan iklim krizine karşı bugünden önlem alınması gerektiğine inanarak bu kulübü kurmaya karar verdiklerini dile getiren Naturel Rotary Kulübü Başkanı Prof. Dr. Meltem Onay, “Dünyanın kaynakları maalesef sınırlı ve her geçen gün artan nüfus, kaynakları doğru ve yeterli kullanamama gibi sorunlar bizim bu alanda yoğunlaşarak bir şeyler yapmamız gerekliliğini ortaya koydu. Kulübümüzün Dört Ana Komitesi var kurduğumuz: Sürdürülülebilirlik, Organik Atık ve Kompost, Gıda Güvenliği ve Gastronomi ve Dijital Tarım Alanında…

foto-1-ur-2440-bolge-federasyonu-bsk-nedim-atilla-naturel-rk-bsk-meltem-onay.jpg

Dijital sulama, iklim krizi, karbon ayak izi, organik atıklardan kompost üretme, sürdürülebilir kalkınma modeli gibi daha pek çok alanda çalışmalar yürüterek, Kooperatifler, dijital teknolojiler, kurumsal kimlikler üzerine sürdürülebilir projeler üretmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Nedim Atilla ise ilk kez kurulan tematik kulübün çok doğru ve yerinde bir zamanda kurulduğunu ifade ederek Naturel Rotary Kulübü’nün bölgeye ve kulübe hayırlı olmasını diledi.

foto-2-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.