RTÜK 29 Kanalı Daha Kapattı

RTÜK 29 Kanalı Daha Kapattı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) 29 kanalı daha kapattı.

RTÜK tarafından 17-24 Ağustos toplantısında 29 kanalın daha kapatılmasına karar verildi. Kapatılan kanallar Chinko TV, Plus Life, Sultan, Welat, Cmax, Awaza Kurdi,  TV Korku, Pix, Vizyon TV, Filght TV, Arti TV, Eskici TV, C Action TV, Raki TV,  Arabesk Melodi, Kuzey Türk, Cinemax, Can, Ful Aksiyon, Atlas TV, Acinema,  Animalbox, Sinemega, Tosun TV, Yeşil Vadi TV, The West, The Box TV, Tarz Moda TV  ve  Süper Halay'ın şeklinde sıralandı.

Terör propagandası cezası

RTÜK yaptığı son toplantıda terör propagandasına da değindi. Terör propagandası yaptığı gerekçesiyle 2 kanala da ceza verdi. 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'da yer "Yayın hizmetleri, terörü övemez ve teşvik  edemez, terör örgütlerini güçlü veya haklı gösteremez, terör örgütlerinin  korkutucu ve yıldırıcı özelliklerini yansıtıcı nitelikte olamaz. Terör eylemini,  faillerini ve mağdurlarını terörün amaçlarına hizmet eder şekilde sunamaz." ve  "Tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini esas almak ve toplumda özgürce  kanaat oluşumuna engel olmamak zorundadır; …" ilkelerine; Özgür Gün TV'ye ise  "Irk, renk, dil, din, tabiiyet, cinsiyet, engellilik, siyasi ve felsefi düşünce,  mezhep ve benzeri nedenlerle ayrımcılık yapan ve bireyleri aşağılayan yayınları  içeremez ve teşvik edemez." ifadelerine dayanarak bu kanallara müeyyide cezaları verdi.
 
RTÜK, vatandaşların BİMER, CİMER ve diğer yollardan yoğun şekilde  şikayet ettiği, izleyicileri para ödülü verme vaadiyle dolandıran ve bitkisel  ürün satışı yapan kanalları da affetmedi. Bu kapsamda da Farklı TV, Derya TV,  Maya TV, HTV ve Karadeniz Türk kanallarına çeşitli müeyyideler uyguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.