RTÜK'ten Özgür Özel cezası! "İktidar küçük düşürüldü"

RTÜK'ten Özgür Özel cezası! "İktidar küçük düşürüldü"

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Tele1, Flash Tv, KRT ve Halk Tv’ye Özgür Özel ve Ahmet Şık'ın Gezi davası sonrası açıklamaları dolayısıyla iktidarı küçük düşürme ve aşağılama gerekçesiyle ceza yağdırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık'ın Gezi direnişi davası kararı sonrası yaptığı açıklamaları gerekçe gösteren Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), iktidarı küçük düşürme ve aşağılama gerekçesiyle söz konusu kanallara yüzde 3 para cezası verdi.

Kararı RTÜK üyesi İlhan Taşcı, kararı sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu:

''RTÜK, TİP Mvekili Ahmet Şık ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Gezi davası sonrasındaki açıklamalarla “iktidarı küçük düşürme ve aşağılama” savıyla Flash, HalkTV, Tele1 ve KRT’ye oyçokluğuyla %3 para cezası verdi. RTÜK’ün bugünkü cezaları gösterdi ki; milletvekilerinin söyledikleri birilerince beğenilmediğinde kanallar cezalandırılarak bu isimlerin yayınlara çıkarılmaması hedefleniyor. Amaç kimse gerçekleri duymasın, bilmesin! Medyaya baskı siyasilerin açıklamalarına kadar uzandı.''

119895518-08c91555-102f-4a76-88c6-432fc12b9eac.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.