RTÜK'ten TELE1'e yayın durdurma kararı

RTÜK'ten TELE1'e yayın durdurma kararı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın Abdullah Öcalan hakkındaki sözleri nedeniyle kanala, 7 gün kapatma ve yüzde 5 para cezası kararı verdi.

RTÜK, tutuklu gazete Merdan Yanardağ'ın ifadelerini gerekçe göstererek TELE1'e, 7 gün ekran karartma ve üst sınırdan idari para cezası verdi.

RTÜK, haftalık olağan toplantısında Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasına gerekçe gösterilen sözleri değerlendirdi.

Müzakereler sonunda kanalın 6112 sayılı Radyo Televizyon Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 8'inci maddesinin 1'inci fıkrasının (b) ve (d) bentlerini ihlal ettiğine karar verildi. Kanala üst sınırdan para cezası ve yayın durdurma yaptırımı uygulandı.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı kararı, "RTÜK, Merdan Yanardağ’ın yayını nedeniyle Tele 1’in 7 gün kapatılmasına %5 para cezasına karar verdi! Gerekçe 'toplumu kin ve düşmanlığa tahrik'. Ekran karartması için bu madde özel olarak seçildi. 'Terörü övmekten' de 5 kez program durdurma, %5 para cezasına hükmedildi!" diyerek duyurdu. (Kısa Dalga)

1500x500.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.