Ruhsat Almak Tek Tuşa Bakıyor

Ruhsat Almak Tek Tuşa Bakıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nden ruhsat almak için vatandaşın tek tuşa basması yeterli hale getirildi.

Büyükşehir Belediyesi, İzmir’de işyeri açma hazırlığı yapan vatandaşlar için pilot olarak başlattığı İtfaiye Uygunluk Takip Sistemi Projesi’ni, kısa sürede 20 ilçeye birden yaydı. Bugüne kadar toplam 1748 işyeri sahibi, ruhsatlarını itfaiyeye gitmeden “online” olarak aldı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işyeri açma hazırlığı yapan vatandaşlar için 2015 yılının Nisan ayında hayata geçirdiği İtfaiye Uygunluk Takip Sistemi Projesi, İzmirliler tarafından çok çabuk benimsendi. İlk kez Bornova’da pilot olarak başlayan uygulama, 20 ilçeye yayıldı. Proje kapsamında, ilçe belediyeleri tarafından işyeri açma ile çalışma ruhsatı verilen ve itfaiye raporu gereken işyerleri için toplam 2 bin 608 kişi “itfaiyeye gitmeden” elektronik ortamda başvuruda bulundu, Bunlardan yangın önlemlerini eksiksiz tamamlayan bin 748’i olumlu yanıtlanarak ilçe belediyelerine yi ne “online” olarak gönderildi.
 
Hem vatandaşın hem de İtfaiye’nin işi kolaylaştı
Söz konusu projenin amacı, işyeri sahiplerinin itfaiyeye gelmeden başvuru yapmalarını ve itfaiye uygunluk raporu almalarını sağlayarak vatandaşın işini kolaylaştırmak, itfaiye ile ruhsat veren kurumun-vatandaşın süreçten haberdar olmasını sağlamak ve önemli oranda zaman tasarrufu elde ederek gereksiz mali kayıpları ortadan kaldırmak olarak belirlendi.


Proje ile birlikte işyeri açma ve çalışma ruhsatı için yetkili belediyeye yapılan başvurular, İtfaiye Daire Başkanlığı’na elektronik ortamda iletilerek itfaiye raporu başvurusunun yapılması sağlanıyor. Bu kapsamdaki her türlü ödeme, bilgilendirme, takip ve raporlama işlemleri itfaiyeye gelmeden yerine getirilebiliyor. Düzenlenen itfaiye raporları, yine elektronik ortamda yetkili belediye veya organize sanayi bölgesine gönderiliyor.  Başvuru sahipleri, hazırlanan raporlara ilişkin sorgulamayı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesi üzerinden e-işlem bölümüne girerek yapabiliyor.
 
Zincir genişliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ile birlikte hazırladığı ve ruhsat alacak vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan İtfaiye Uygunluk Takip Sistemi Projesi’ni halen Bornova, Karşıyaka, Bayraklı, Seferihisar, Torbalı, Bergama, Bayındır, Kemalpaşa, Güzelbahçe, Karaburun, Karabağlar, Çeşme, Kiraz, Gaziemir, Narlıdere, Konak, Buca, Dikili, Menderes ve Balçova belediyeleri işbirliğiyle sürdürüyor. Ödemiş Belediyesi, projeye ileri bir tarihte katılmayı beyan ettiğinden,  Ödemiş Yerel Hizmet Birimi’nde elden başvuru alma işlemi devam ediyor. Diğer ilçe belediyeleriyle hazırlık çalışmalar ise hızla devam ediyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, projenin ikinci aşamasında, açılış ruhsatı veren Organize Sanayi Bölgeleri, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi diğer kurum ve kuruluşları da sisteme dahil etmeyi planlanıyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.