Rumeli göçmenlerinden defileli, konserli kutlama...

Rumeli göçmenlerinden defileli, konserli kutlama...

Buca Rumeli Göçmenleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği 20. kuruluş yılını, haftasonu Simel Kuaför öncülüğünde gerçekleştirilen gece ile kutladı.

Buca Altınsaray Düğün Salonu’nda yapılan organizasyonda defileler, saç şov, halk oyunları gösterileri, kına yakma töreni ve konser gerçekleştirildi. Renkli görüntülerin yaşandığı defilelerde, Nilgün Gelinlik’in Dubai’ye özel olarak hazırladığı gösterişli gelinlik tasarımları ve Nudemşah Vatansever’in şalvar modelleri sergilendi. 35 mankenin yer aldığı defilede, 80 kıyafet ve 500 parçaya yakın aksesuar sunuldu. 100 yıl öncesi göçmenlerinin giydiği milli gelinlik olan şutarenin de sergilendiği kutlamada, yine göçmenlerin yöresel saçları olan pomak başı da yapıldı.


Ekranların deneyimli isimlerinden Gencebay’ın sunuculuğunu üstlendiği etkinlikte, Yıkılanze Organizasyon öncülüğünde temsili kına gecesi, gelin alma ve damat basma törenleri de yapıldı. Buca Rumeli Halk Oyunları ekibinin yöresel oyunlarının sunulduğu kutlamada, Grup Süperstar Orkestrası eşliğinde sahne alan solist Yakup Pehlivan, göçmen şarkılarını seslendirirken salonda bulunan konuklar da birbirinden hareketli parçalar eşliğinde halaylar çekti. Organizasyonun yiyecek sponsoru İncir Ege Mutfağı ise davetlilere bin kişilik yöresel lezzetlerden ikram etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.