Runaydın koşu yarışına yoğun katılım

Runaydın koşu yarışına yoğun katılım

Kıyasıya yarıştılar

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve startını belediye başkanı Özlem Çerçioğlu’nun verdiği RunAydın Koşu Yarışması yerli ve yabancı 700’ün üzerinde sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. 

Kuşadası'nın eşsiz manzarası eşliğinde zorlu olduğu kadar keyifli bir parkurda gerçekleşen yarışma 10 km ve 5 km olmak üzere iki etapta yapıldı. Ayrıca İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda iki gün boyunca çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken Kuşadalılar da keyifli bir hafta sonu yaşadı.  

KIYASIYA YARIŞTILAR

Start çizgisine gelerek mutlu sona ulaşan sporcular; 5 kilometre kategorisinde kadınlarda birinci Rahime Tekin ikinci Fatma Demir, üçüncü Demet Dinç, erkeklerde ise birinci Fetene Alemu, İkinci Resul Çevik, üçüncü Argachev Asefa oldu.  10 kilometre kategorisinde kadınlarda birinci Agnes Cehebet, ikinci Christine Mora, üçüncü Yayla Kılıç, erkeklerde ise birinci Sang Cheriyot, ikinci Getaye Gelaw, üçüncü ise Hilary Kiptum oldu.

10 kilometre kategorisinde birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL; 5 kilometre kategorisinde ise birinciye 4 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL para ödülü verildi.

RunAydın’a gösterilen yoğun ilgiden dolayı çok memnun olduğunu belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu "İki gün boyunca Kuşadası Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda her yaşa yönelik çeşitli etkinlikler yaptık. Katılım gösterenler arasında çok sayıda Aydın dışından gelen misafirlerimiz vardı. Kuşadası sadece yaz aylarında değil tüm yıl ilgi çekebilecek güzelliklere sahip bir turizm merkezimiz. Önceki yıllarda hayata geçirdiğimiz uçak batığı çok ilgi gördü ve yurt içi ve yurt dışından sporcular tarafından ilgi görmeye devam ediyor. RunAydın koşumuzu da çok yoğun bir katılım ile gerçekleştirdik. Hem vatandaşlarımızın hem sporcularımızın bu ilgisi bizi çok memnun etti. Yarışta başarılı olanları tebrik ediyorum. Hem Aydın’ı tanıtmak hem de bölge halkımıza destek olmak için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.