Rus medya kuruluşlarına, Apple ve Google’dan yaptırım!

Rus medya kuruluşlarına, Apple ve Google’dan yaptırım!

Rusya’nın savaşını haklı çıkarmak amacıyla yapılan haberlerin önüne geçmek isteyen Apple ve Google, Rus devleti destekli Russia Today (RT) ve Sputnik’in mobil uygulamalarını kaldırdı.

Apple ve Google, Rusya’nın savaşını haklı çıkarmak amacıyla yaptığı haberlerin önüne geçmek adına yaptırım kararı aldı. Rus devleti destekli Russia Today (RT) ve Sputnik’in mobil uygulamaları, Play Store ve App Store’dan kaldırıldı.

Bu iki haber kanalını engelleyen sadece Apple ve Google olmadı. YouTube, Rusya yanlısı haberler yaptığı gerekçesiyle RT ve Sputnik’in kanallarını engelledi. Platform üzerinden gelir elde etmesinin bu durumda kabul edilemez olduğunu düşünen YouTube yetkilileri, Rusya’nın dezenformasyonuna yıllardır tolerans gösterildiğini açıkladı.

apple-ve-googledan-rt-ve-sputnik-karari.jpg

Özellikle Apple, Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yönelik ağır yaptırımlar uyguluyor. Şirket, Rus kullanıcıları App Store’dan engellerken ürünlerini Rusya pazarından tamamen çekti. Şirketin CEO’su Tim Cook, Ukraynalı ekip çalışanları için bir mesaj yayınladı ve her türlü yardımı edebilmek için hazır olduklarını açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.