Ruslar Palmira'daki Kara Mayınlarını Temizlemeye Başladı

Ruslar Palmira'daki Kara Mayınlarını Temizlemeye Başladı

Rusya'nın hava desteğiyle beraber Palmira Antik Kenti'ni tekrar ele geçiren Suriye Rejimi, Rus uzmanlardan yardım alarak bölgedeki kara mayınlarını kontrollü şekilde imha ediyor.

Mart ayında radikal İslamcı terör örgütü IŞİD'in elinden kurtarılan ve Unesco'nun Dünya Kültür Mirasları listesinde bulunan Palmira Antik Kenti'ne yerleştirilen kara mayınları Rus uzmanlar tarafından temizleniyor.

medyaege-palmira-mayin-patlama-arsiv

Arşiv fotoğrafı

Kontrollü şekilde patlatılan kara mayınları, kimseye zarar gelmemesi için aşırı dikkatli şekilde patlatılıyor. Geçtiğimiz ay bölgeye operasyon düzenleyen Suriye Ordusu, Rus hava kuvvetlerinin bölgeye gerçekleştirdiği hava saldırısıyla beraber bölgeyi terör örgütünden temizleyerek ele geçirdi.

Antik kent Mart ayında ele geçirilmişti

Suriye Rejim Ordusu’yla bir hareket eden Rus savaş uçakları, kent yakınlarında IŞİD hedeflerini vurmuş, Rusya’dan yapılan açıklamaya göre 24 saat içerisinde 158 hedefin vurularak 100’den fazla IŞİD militanının öldürüldüğü bilgisi verimişti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden Rami Abdulrahman konuyla ilgili olarak Suriye Ordusu ve Rusya’nın bir anda harekete geçip, Antik Kent de dahil olmak üzere Palmira’nın üçte birini çok kısa sürede ele geçirdiğini aktarmıştı

Palmira Antik Kenti’ni bir yıldır elinde tutan IŞİD, şehirde bir çok tarihi eseri, özellikle heykelleri yok etmiş ancak kenti yıkmayacağını açıklamıştı. Şehirde bir çok kanlı infazı gerçekleştiren terör örgütü, en son medyada yer alan görüntülerde 25 rejim askerini 25 çocuğa öldürtüyordu. Rejim kuvvetlerinin ilerleyişiyle beraber antik kent IŞİD’den kurtarılmış oldu.

Suriye Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı tarafından Palmira’nın IŞİD’den kurtarılmasına yönelik yapılan açıklamada, "Böylece Suriye Ordusu'nun teröre karşı mücadelede etkin olan ve terörü bertaraf etme gücüne sahip olan yegâne güç olduğu kanıtlandı” ifadeleri yer almıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.