Rusya Açıkladı: PYD Münbiç'i Devrediyor!

Rusya Açıkladı: PYD Münbiç'i Devrediyor!

Rusya'dan Münbiç açıklaması: Bugün devredilecek!

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Daire Başkanı Rudskoy, terör örgütü PYD/PKK'nın kontrolündeki Münbiç'in, bugünden itibaren Suriye ordusuna devredileceğini bildirdi

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Daire Başkanı  Sergey Rudskoy, terör örgütü PYD/PKK kontrolündeki Münbiç'in, Suriye ordusuna  devredileceğini söyledi. 
 
Rudskoy, Bakanlıkta düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Rusya  Savunma Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen görüşmelerde, terör  örgütü PYD/PKK'nın, Münbiç ve çevresinden çekilmeyi, buranın Esed güçlerine  devredilmesini kabul ettiğini söyledi. Rus komutan, 3 Mart'tan itibaren Şam  yönetiminin Münbiç ve çevresinde devlet faaliyetlerini yürütmeye başlayacağını  ifade etti.
 
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Balıkesir'de yaptığı konuşmada, "Önce  DEAŞ bazı yerleri rejime bıraktı. Şimdi de gördüğümüz kadarıyla PYD, YPG, bazı  yerleri rejime terk ediyor. Bu, aslında PYD'nin DEAŞ'ın ve rejimin birlikte zaman  zaman hareket ettiği iddiamızı doğrulayan, ispatlayan bir gelişme. Birbirine  düşman gibi görünen pek çok yapının kolaylıkla bir araya geldiğini şu birkaç  günlük hareketlilikten gördük" demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.