Rusya Devlet Başkanı Putin: Suikast girişimini engelledik

Rusya Devlet Başkanı Putin: Suikast girişimini engelledik

Rus istihbarat servisinin ünlü bir Rus gazeteciye yönelik suikast girişimini engellediğini açıklayan Putin, Batı ülkelerinin bu tarz girişmlerle Rusya'yı içerden çökertmeye çalıştıklarını beirtirtti.

Rus istihbarat servisinin ünlü bir Rus gazeteciye yönelik suikast girişimini engellediğini açıklayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Bu sabah Federal Güvenlik Servisi, ünlü bir Rus televizyon gazetecisini öldürmeyi planlayan bir terör grubunu durdurdu" ifadelerini kullandı. Batı ülkelerinin bu tarz girişimlerle Rusya'yı içerden çökertmeye çalıştıklarını belirten Putin, CIA'in bu girişimleri yönettiğini ve Ukrayna hükümetine danışmanlık verdiğini öne sürdü.

rusya-devlet-baskani-vladimir-putin-aa-1787047.jpg

Putin suikast girişimine ilişkin detay vermezken, Interfax haber ajansı gözaltına alınanların bir grup Ukraynalı milliyetçi olduğunu ve Ukraynalı casusların direktifleriyle hareket ettiğini söyledi. Interfax'ın haberinde suikastın hedefindeki ismin gazeteci Vladimir Solovyev olduğu belirtildi. Solovyev, Rusya'da Putin'e en yakın televizyonculardan biri olarak öne çıkıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.