Rusya duyurdu! Gözler Doğu Guta'da...

Rusya duyurdu! Gözler Doğu Guta'da...

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, ateşkes çerçevesinde insani yardım koridorunun açıldığını ancak silahlı muhaliflerin tahliyelere izin vermediğini açıkladı.

Gergin bekleyişin sürdüğü bölgedeki silahlı muhalifler ise BM'ye bir mektup gönderdi. Mektupta "Ateşkesin uygulanmaya başlamasını müteakip 15 gün içerisinde Heyet Tahrir Şam, Nusra Cephesi, el-Kaide ve bağlantılı kişiler ile ailelerinin Doğu Guta'dan çıkarılması için BM ile işbirliği yapacağımızı taahhüt ediyoruz" ifadesi dikkat çekiyor.
Dünyanın gözünü diktiği Suriye Doğu Guta'da ilk gününde havaya uçan ateşkesin ardından, Rusya bugün insani yardım koridorunun açıldığını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Şam rejimi ve Moskova'nın koridoru açtığını, sırada bölgedeki silahlı muhaliflerin insani yardımlar ve tahliyelere izin vermesi olduğunu savundu. Lavrov ayrıca Suriye'deki terörizm bitinceye kadar Beşar Esad yönetimini desteklemeyi sürdüreceklerini de söyledi.


Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) kabul edilen bir aylık ateşkes dün uygulanmaya başlayacaktı ancak rejim saldırıları nedeniyle hiç kimse Doğu Guta'dan çıkamadı.

Rusya lideri Putin, sabah saat 09.00 ila öğle 14.00 arasında silahların susacağını açıklamıştı. Uluslararası yardım kuruluşları, yıllardır rejimin kuşatması altında tutulan Doğu Guta'da 1000'den fazla hasta ve yaralının acil tahliye beklediğini bildiriyor. Yaklaşık 400 bin kişinin yaşadığı kuşatma bölgesinde bekleyiş sürerken, Doğu Guta'daki silahlı muhalifler Birleşmiş Milletler'e (BM) bir mektup gönderdi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.