Rusya Karadeniz'i tarıyor

Rusya Karadeniz'i tarıyor

Kurbanların son fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor.

Rusya, yolcuları arasında ünlü Kızıl Ordu Korosu üyelerinin de bulunduğu uçağın dün Karadeniz'e düşmesiyle büyük bir arama operasyonu yürütüyor. Yaşamını yitirenlerin cesetlerini denizden çıkarmayı amaçlayan operasyona 3 binden fazla görevli katılıyor ve arama faaliyetleri gece de devam etti. BBC, gemiler, savaş uçakları, helikopterler ve su altı araçlarının aralıksız şekilde Karadeniz'i taradığını bildiriyor. 39 geminin yer aldığı arama kurtarma ekibinde 109 dalgıç bulunuyor.

Resmi açıklamalara göre, ekipler kıyının 10 kilometre açığına odaklanmış durumda ve uçağın düştüğü derinlik 70 metreyi buluyor.

KARAKUTUNUN YERİ BELİRLENDİ

Rus Hava Kuvvetleri Komutanı Viktor Bondarev, uçağın karakutularının yerinin belirlendiğini açıkladı. Kötü durumda olmadıkları tahmin edilen karakutulara henüz ulaşılabilmiş değil.

Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konashenkov, operasyonun durmaksızın devam edeceğini söyledi. Kazadan hemen sonra başlayan arama kurtarma faaliyetlerinde, ilk cesetler dün öğle saatlerinde suda bulunmuştu. Şimdiye kadar sudan 12 ceset çıkarıldı.

SON FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTILAR

Rus medya organı Sputnik, kurbanların sosyal medyada paylaşılan son fotoğraflarını derledi.

Ünlü koro ile performans sergileyecek genç balerinler de düşen uçaktaydı. Olga Romanova, Facebook'ta bazı balerinlerin fotoğraflarını paylaşarak "Siyah beyaz fotoğraftaki Liliya Pıryeva. Sarışın olan da Maşa Klotokova. Geride iki çocuğunu bıraktı. Huzur içinde yatın" diye yazdı.

Bir başka hesapta da uçaktaki balerinler Ralina Gilmanova, Liliya Pıryeva, Darya Trofimova ve Mariya Klokotova'nın fotoğrafları paylaşıldı.

Balerinlerden Raliya Gilmanova ve korodaki Mihayil Vasin, düğün hazırlıkları yapıyordu ancak trajik kazada hayatlarını kaybetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.