Rusya Savunma Bakanından flaş açıklama!

Rusya Savunma Bakanından flaş açıklama!

Ukrayna’da sürdürdükleri operasyonlar hakkında konuşan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, belirlenen hedeflere ulaşılana kadar askeri operasyonlara devam edeceklerini açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’da gerçekleştirdiği askeri operasyonlarla ilgili konuşan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, “Bizim için esas olan Rusya Federasyonu'nu, Ukrayna halkını ülkemize karşı mücadelede kullanmaya çalışan Batılı ülkelerin oluşturduğu askeri tehditten korumaktır. Rus ordusu, Ukrayna topraklarını işgal etmiyor. Sivillerin hayatını ve güvenliğini korumak için tüm önlemleri aldık. Saldırıların sadece askeri hedeflere ve özellikle yüksek hassasiyetli silahlarla gerçekleştirildiğini vurgulamak isterim” diye konuştu.

sergeysoygu11-20191209095519.jpg

Ukrayna tarafından sivillerin canlı kalkan yapıldığını da iddia eden Şoygu, “Ukrayna tarafı çatışmalarda sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaktan çekinmiyor. Konutların bahçelerine, okulların ve kreşlerin yakınlarına çoklu fırlatma roket sistemleri, silahlar, büyük kalibreli havanlar yerleştiriliyor” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.