Rusya Türkiye'den Ne İstediğini Açıklayacak

Rusya Türkiye'den Ne İstediğini Açıklayacak

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev Türkiye'den ne istediklerini açıklayacak

Medvedev bugün düzenlenecek hükümet toplantısında Devlet Başkanı Putin'in verdiği "Türkiye ile bağları yeniden kurun" talimatına yönelik harekete geçecek. Türkiye ile bağlantıların yeniden kurulmasında aşamaların nasıl olacağını açıklayacak olan Medveden Rusya merkezli gazetelerdey yer ala haberlere göre zaten harekete geçti. 

Bir Rus gazetesinin yer verdiği haberde Medvedev Türkiye'ye sunulacak teklifleri hazırlamaya başladıklarını ve bu tekliflerin arasında iki ülke arasındaki ilişki devam ederken yer almayan tekliflerin de dahil olduğu belirtildi. Putin'in verdiği talimat doğrultusunda hükümet üyeleri toplanacak ve çıkacak olan teklifleri Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov'a iletecek. 

Yaptırımlar kalkacak mı?
Hükümet bu aşamaların ardından Türkiye'ye uygulanan yaptırımların kalkıp kalkmayacağı konusunda bir toplantı düzenleyerek kesin kararı alacak. Öte yandan Rusya'nın bakanlıklarından İnşaat Bakanı Mihail men yaptırımların kaldırılması durumunda Türk şirketlere Rusya'da faaliyet yürütmelerine yönelik olarak uygulanan yaptırımların çok kısa süre içerisinde kaldırılabileceğini açıkladı.

Belirlenen süre bir aydan kısa

Medvedev'in bir diğer yardımcısı olan Dmitri Kozak ise konuyla ilgili kararın alınmasının ardından çalışmaların tamamlanmasının bir aydan kısa süreceğini belirtti. Kozak ile beraber diğer Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç ise Türkiye'de üreticiyi mağdur eden ve gündemi uzun süredir meşgul eden gıda ithalatı ambargosunun ve charter seferlerine uygulanan yasakların en kısa sürede kaldırılabileceğini açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.