Rusya Türkiye'den Patlıcan İthalini Yasakladı

Rusya Türkiye'den Patlıcan İthalini Yasakladı

Rusya'nın Türkiye'den yaptığı patlıcan ithalatı Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi tarafından böcek ve zararlı organizma içerdiği gerekçesiyle yasaklandı.

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi, Türkiye'den Rusya'ya patlıcan ithal edilmesi yasakladı. Böylece Türkiye'den Rusya'ya ithali yasaklanan bir çok ürünün arasına bir yenisi daha eklenmiş oldu. Rus devlet kurumu tarafından yapılan açıklamayla ithalat yasağının 25 Nisan'dan itibaren geçerli olacağı belirtildi.

Patlıcan ithalinin yasaklanmasına gerekçe olarak daha önce Rus yetkililer tarafından dile getirilen, Türkiye'nin karantina uyarılarına uymaması gösterildi. Konuyla ilgili Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi'nden yapılan açıklamada, ithal edilen ürünlerle ilgili olarak defalarca uyarı yapıldığı söylenerek, Türkiye'nin durumu düzeltmek için adım atmadığı, ithal edilen ürünlerde böcek ve zararlı organizmalar tespit edildiği ifade edildi.

Daha önce Rusya bu konuda uyarmıştı

Rusya’da yayın yapan resmi haber ajansı RİA’ya konuşan Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi Başkanı Sergey Dankvert, Türkiye'den yapılan ithalatın tamamen yasaklanabileceğine dair önemli açıklamalarda bulunmuştu. Dankvert; uçak krizi öncesinde Türkiye’den ithal edilen ürünlerde kalitesiz veya karantina altına alınması gereken ürün çıktığında, Türkiye’ye bilgi verildiğini ve bilgi verildikten sonra Türk heyetlerin Rusya’ya geldiğini, çözüm amaçlı masaya oturduklarını söylemişti.  Türkiye’den ithal edilen ürünlerin kalitesinin düşmeye devam ettiğini söyleyen Dankvert, önceleri sorun çıktığında Rusya’ya gidip sorun odaklı davranan Türk tarafın artık sadece mektuplarla cevap verdiğini belirtmişti. Daire başkanı geçtiğimiz aylarda ithal edilen ürünlerin yelpazesinin genişletilmesi nedeninin bu tavır olduğunu ifade etmişti.

Öte yandan Sergey Dankvert Türk yetkililerin aynı tutumu göstermee devam etmesi ve Rusya’dan yapılan çağrılara özen göstermemesi durumunda, bir ay içerisinde Türkiye’den ithal edilen tüm tarım ürünlerinin Rusya’ya girişine yasak konulacağını söylemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.