Rusya ve İran'dan ABD'ye: Karşılık Veriririz

Rusya ve İran'dan ABD'ye: Karşılık Veriririz

Rusya, İran ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı destekleyen kimi gruplar tarafından oluşturulan komuta merkezinden yapılan ortak açıklamada, ABD’nin Suriye’de ‘kırmızı çizgiyi’ geçtiği belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın talebi üzerine yaptıkları telefon görüşmesinde ABD’nin Suriye’ye saldırarak uluslararası hukuk normlarını çiğnemesinin kabul edilemez olduğunu duyurdu.

Kremlin basın dairesinin Putin-Ruhani görüşmesinin ardından konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"İki lider Suriye’deki durumu ele aldı, ABD’nin uluslararası hukuk normlarını çiğneyerek egemen devlet olan Suriye’ye saldırmasının kabul edilemez olduğunu açıkladı. Putin ve Ruhani, Suriye’nin İdlib bölgesinde kimyasal saldırı iddiası ile ilgili objektif ve tarafsız bir soruşturmanın yapılması gerektiğini de ortaya koydu Ruhani’nin 27-28 Mart tarihlerinde gerçekleştirdiği Moskova ziyareti kapsamında varılan anlaşmaları hayata geçirme süreci ele alındı. Taraflar, terörle mücadele alanındaki işbirliğinin kilit noktalarına vurgu yaparak, Ortadoğu bölgesinde istikrarın ve güvenliğin sağlanması amacıyla bu alandaki işbirliğinin ileride daha da derinleştirilmesi için hazır olduklarını kaydetti."


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.