Rusya'daki metro saldırganının kimliği belli oldu

Rusya'daki metro saldırganının kimliği belli oldu

11 kişinin öldüğü metro saldırısını gerçekleştiren saldırganların birinin kimliğinin belirlendi.

Son dakika haberlere göre Rusya'daki metro saldırganının kim olduğu ortaya çıktı. 11 kişinin öldüğü metro saldırısını gerçekleştiren saldırganların birinin kimliğinin belirlendi. Kırgızistan güvenlik birimleri, Saint Petersburg saldırganının Kırgızistan doğumlu Ekbercan Celilov (Akbarzhon Jalilov) olduğunu duyurdu.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde 11 kişinin öldüğü, 51 kişinin de yaralandığı kanlı saldırının ardından, Interfax haber ajansı, Kırgız güvenlik birimlerine dayandırarak, saldırganın Kırgızistan doğumlu olduğunu ve şüphelinin 1995 doğumlu Ekbercan Celilov olduğunu açıkladı.

İNGİLİZ MEDYASINDAN 'KAZAKİSTAN' İDDİASI

Rus basınının yanısıra, İngiliz medyası, ikinci bir intihar saldırganının daha tespit edildiğini ve saldırının arkasındaki ismin 22 yaşında ve Kazakistan doğumlu olduğunu yazdı. Ancak Kazakistan resmi açıklama yaparak bu bilginin yanlış olduğunu duyurdu.

Dakikalar sonra ise Kırgızistan'dan yapılan açıklamada, saldırganın Kırgızistan doğumlu olduğu belirtildi.

0854479988327.jpg

St. Petersburg kentinde dün iki metro durağı arasında meydana gelen patlamada 11 kişi hayatını kaybetmiş, 51 kişi de yaralanmıştı.

Rusya'nın Interfax haber ajansı ismini vermediği bir emniyet kaynağına dayandırdığı haberinde, saldırının radikal İslamcı örgütlerle bağı olan bir intihar bombacısı tarafından düzenlendiğini yazdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.