Rusya'dan ABD hakkında flaş iddia!

Rusya'dan ABD hakkında flaş iddia!

Suriye'de iç savaş 7 yıldır devam ederken, Moskova'dan kritik bir açıklama geldi. Rusya Güvenlik Konseyi yetkilisi RIA haber ajansına konuştu

Yetkili, "ABD Kürtlere en gelişmiş silahları vererek destekliyor. ABD'nin Suriye'de Kürtler tarafından kontrol edilen bölgede yaklaşık 20 üssü bulunuyor" ifadesini kullandı.

İnsanlık dramının 7 yıldır yaşandığı Suriye’de kriz büyürken Rusya’dan bölgedeki gerçekleri ortaya koyan bir açıklama geldi. Rusya Güvenlik Konseyi yetkilisi, Rus haber ajansı RIA’ya konuştu. ABD’nin sık sık, “Kürtlere destek vermiyoruz”, “verdiğimiz silahları geri alacağız” ve “Her iki tarafa da eşit mesafeliyiz” gibi açıklamalarına rağmen Moskova yönetimi, ABD’yi suçladı.

Rusya Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Nikolai Patrushev’in yardımcısı Alexander Venediktov, ABD’nin bölgedeki Kürt gruplarına ve terör örgütlerine ağır silahlar verdiğini söyledi. Venediktov, “ABD’nin Suriye’de Kürtlerin kontrol ettiği bölgede yaklaşık 20 üssü bulunuyor” dedi.

Sputnik’e konuşan Venediktov, “yapılan modern silah sevkiyatları ve destek Türkiye'nin Afrin'deki harekatını provoke etti” ifadesini kullandı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.