Rusya'dan Son Dakika Erdoğan Açıklaması

Rusya'dan Son Dakika Erdoğan Açıklaması

Kremlin Sarayı'ndan Erdoğan ile ilgili son dakika açıklaması.

Kremlin: Rusya Devlet Başkanı Putin, 3 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Kremlin'den  yapılan açıklamaya göre; iki liderin gündeminde normalleşme süreci olacak. Ayrıca Rus Havacılık Ajansı'nın açıklamasına göre; Rusya'dan Türkiye'ye charter uçuşlarının da 3 Eylül'de başlayacak.

Charter uçuşları tekrar onaylamışlardı

Türkiye ve Rusya arasında Kasım 2015'in sonlarından bu yana devam eden uçak krizinin çözülmesiyle beraber yaptırımların kaldırılmasına devam ediyor. Rusya Türkiye'ye uyguladığı charter ucuşlarına yönelik olarak uyguladığı yasağı kaldırdı.

Rusya merkezli Sputnik'in haberleştirdiği bilgilere göre Rusya Havacılık Kurumu (Roviatsiya) bünyesinde görev yapan bir kaynak açıklama yaparak "Türkiye'ye yönelik charter uçuş yasağı bugün kaldırıldı, ilgilenen tüm havayolu şirketleri uçuş gerçekleştirmeye yönelik başvuruda bulunabilir" ifasini kullandı

Öte yandan Rusya Başbakanlık Sözcüsü Natalya Timakova da, ulaşım bakanlığının bakanlar kuruluna yasağın kaldırılmasına yönelik yasa taslağı sunduğunu, ancak taslağın henüz imzalanmadığını belirtti. Rusya, TSK'nın 24 Kasım'da Rus Su-24 uçağını düşürmesinin ardından Türkiye ile charter uçuşları yasağı getirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Ağustos'ta St. Petersburg'da bir araya geldiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de söz konusu yasağın kaldırılmasını istediklerini duyurmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.