Rusya’nın Uçuş Kısıtlaması Kararı Turizmcileri Vurdu

Rusya’nın Uçuş Kısıtlaması Kararı Turizmcileri Vurdu

Rusya’nın, vatandaşlarının tatil için en çok tercih ettiği ülkelerden biri konumundaki Türkiye'ye yönelik uçuşları kısıtlama kararı, turizm sektöründeki sezon planlarını sekteye uğrattı.

Rusya'nın 1 Haziran'a kadar charter uçuşlarına ara vermesinin, turizm sektöründe beklentileri düşürdüğünün altını çizen Bodrumlu sektör temsilcileri, konuyla ilgili bakanlık nezdinde gerçekleştirilen girişimleri takip ettiklerini ve desteklediklerini dile getirdi.

İlk Rus kafilesinin Milas - Bodrum Havalimanı'na geçtiğimiz günlerde indiğini hatırlatan turizmciler, Rusya'nın, normal ve charther uçuşları 45 gün sınırlandırması kararına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu;

mustafa-demir.jpg

TÜRSAB Alternatif Turizm İhtisas Başkanı Mustafa Demir

GÜVENLİ SEYAHAT KORİDORU UYGULANABİLİR

Bölgeye beklediğimiz rezervasyonların % 60'ı Rusya kökenliydi. Şimdi bu beklentilerimiz sıfıra indi. Daha önceden planlı olarak 50 uçak gelmesini bekliyorduk. Bu konuda Dışişleri Bakanlığı’nın Moskova'da çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek sorunun çözülmesi için calışmalar yaptığını biliyoruz. Eğer her şey yolunda giderse Mayıs ayının ilk haftasında uçuşların yeniden başlaması yönünde bir beklenti içindeyiz. Geçtiğimiz yıl İzmir’den Mersin'e bulaşı riskinin daha az olduğunu güvenli seyahat koridoru formülünün benzerinin bu yıl da uygulanması söz konusu. Vaka sayılarının azalmasıyla birlikte tekrar sektörde bir hareketlenme yaşanmasını bekliyoruz.

serkan-ceylan-2.jpg

Bodrum Tanıtım Vakfı (BOTAV) Genel Sekreteri Serkan Ceylan

GEÇİCİ OLACAĞINI ÜMİT EDİYORUZ

Turizm sektörü salgın nedeniyle zaten zor bir süreç yaşıyordu. Normal ve charter uçuşlarına ara verilmesi sektörü olumsuz etkileyecektir. Rusya pazarıyla ilgili beklentilerimiz yüksekti. Rusya, ülkemiz için önemli bir turist potansiyeli taşıyor. Konuyla ilgili gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Alınan bu kararı, geçici olarak değerlendirmek istiyoruz.

Bodrium Otel & SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin

TOPYEKÜN MÜCADELE ŞART

Geçtiğimiz Mart ayına dek ülke olarak Covid19'a karşı başarılı bir mücadele sergiliyorduk. Avrupa ülkeleri ve Rusya, ülkemizde artan vaka sayılarını dikkate alarak daha temkinli adım atmaya karar verdi. Sektörde Rus turistlerin gelişi önemli olarak değerlendiriliyordu. Birçok otel ve işletme de hazırlıklarını buna göre yapmıştı. Şimdi uçuşların kısıtlanması nedeniyle bazı oteller, kapılarını daha ileri bir tarihte açmak durumunda kalacak. Bakanlığın bu konuda çalışma yürüttüğünü biliyoruz. Eğer topyekün bir mücadeleyle vaka sayılarının yeniden azalmasını sağlayabilirsek; uçuşların da 1 Haziran tarihinden önce açılması söz konusu olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.