Rusya'ya vizesiz seyahat için adımlar atıldı!

Rusya'ya vizesiz seyahat için adımlar atıldı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Moskova’da görüştü. İki bakanın bölgesel konuları ele aldığı belirtildi. Çavuşoğlu, Rusya ile vizesiz, kimlikle seyahat için adımların atıldığını belirtti.

Moskova’da bir araya gelen bakanlar önce heyetler arası görüşme yaptı. Lavrov açıklamasında, “Sayın bakan değerli meslektaşlarım Moskova'da sizleri görmekten çok mutlu olduk. Bizim çok yoğun siyasi diyaloğumuz var. 14 Mart’ta sizlerle birlikte ortak bir stratejik toplantı yaptık. Daha sonra 3 Nisan’da ülke liderlerinin arasında görüşme yapıldı. İki liderimiz arasında sıkı temaslar var. Ayrıca iki ülke arasındaki bakanlar arasında gerek siyasi gerek ekonomik gerekse de diğer konularda sıkı temaslar oluyor” ifadelerini kullandı.

Lavrov açıklamasının devamında, “Bugün sizinle ikili ilişkileri görüşmemiz için yeni bir fırsat yakalamış olduk. Ayrıca siyasi konuları da ele alarak Suriye konusunu da Astana görüşü formatına uygun olarak görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise yaptığı açıklamada, “Sevgili dostum tekrar sizi görmekten ve Moskova'da bulunmaktan mutluluk duyuyorum. 14 Mart tarihinden bu yana 4. kez görüşmemiz. Bu esasen hem ikili görüşümüzde yakaladığımız ivmenin göstergesi hem de bölgesel ve uluslararası konulardaki yakın işbirliğimizin bir neticesi. İlişkilerimizi çok daha ileri noktaya götürme konusunda hem mutabakatımız hem kararlılığımız var. Karşılıklı güven bölgesel konularda da birlikte çalışmamıza vesile oldu ve bugüne kadar elde ettiğimiz sonuçlar da yakın işbirliğimiz sayesinde oldu. Bugünkü toplantımız, atacağımız adımları değerlendirme konusunda önemli olacaktır” ifadelerini kullandı. 

VİZESİZ SEYAHAT AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Rusya ile vizesiz, kimlikle seyahat için adımların atıldığını açıklarken; vizesiz seyahat güvenlik konularında işbirliğimizi de gerektiriyor. Olumlu seyreden ilişkilerimize böyle bir adım yakışır” ifadelerini kullandı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.