‘Rüzgarın Kızı’ Dilara Uralp, Rio Olimpiyatları'na gidiyor.

‘Rüzgarın Kızı’ Dilara Uralp, Rio Olimpiyatları'na gidiyor.

Rüzgar sörfünde Türkiye'yi temsil eden Dilara Uralp'e İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi sponsorluğunda Rio’da ülkemizi temsil edecek. Dilara Uralp "Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ülkemi temsil etmek " dedi.

Mehmet ÖZDOĞRU
Rüzgar sörfünde Türkiye'yi temsil eden Dilara Uralp'e İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi sponsorluğunda Rio’da ülkemizi temsil edecek.  Dilara Uralp "Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ülkemi temsil etmek  " dedi. Rüzgar sörfünde olimpik sınıfta mücadele eden Dilara Uralp'e Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi destek olacak. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında Otizmin farkındayız tişörtleri ile çıkan üyeler, otizme de dikkat çekti. 
İzmir’in gururu milli rüzgar sörfçüsü Dilara Uralp DTO İzmir Şubesi sponsorluğunda Rio Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil edecek. Olimpiyatlar öncesi basın toplantısında bulunan Uralp, Federasyon ve İzmirli yerel yönetimlerden gereken desteği almadığını söyledi.
İzmirli milli rüzgar sörfçüsü, ‘Rüzgarın Kızı’ Dilara Uralp, Rio Olimpiyatları'na gidiyor. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi sponsorluğunda başarılı çalışmaları sonucu Rio’daki Yaz Olimpiyatlarında Türkiye’yi temsil edecek milli sörfçü Dilara Uralp olimpiyatlara uğurlandı.
Büyük gurur
DTO İzmir Şubesi’nde gerçekleşen basın toplantısında soruları yanıtlayan İzmir’in gururu genç sporcu, Rio’nun ardından 2020 Tokyo olimpiyatları için çalışmalarını sürdürecek. Yarışlarda aldığı başarılar sonucu olimpiyatlara katılmaya hak kazanan Dilara Uralp, “Hedefim öncelikle 2020 olimpiyatlarıydı. 2016’yı başarmak benim için büyük bir gurur. Yaşım genç. Rio’da çok tecrübeli sporcularla yarışacağım.  Benim için çok büyük bir tecrübe olacak. İlk defa bu alanda olimpiyata katılan bayan sporcu oluyor” şeklinde konuştu.
 Rüzgar sörfünde İzmir’in potansiyeline rağmen yeteri ilgilinin gösterilmemesi üzerinde duran Uralp, en büyük dez avantajının kendisini yetiştirecek sporcularının olmadığını söyledi.  Uralp, “Ben 20 yaşında olimpiyatlara gidiyorum. Olimpiyatlarda 25 – 30 yaşlarında sporcularla yarışacağım. Bu seviyeye gelirken en büyük dez avantajım benden büyük sporcu olmaması. Diğer ülkelerde alt yapı sporcularının çok olması başarılı sporcuların çıkmasında etkili oluyor. Benim altımdan yetişen sporcular var.Artık onlar benimle danışma fırsatı buluyorlar. Başarının bununla geleceğine inanıyorum” diye konuştu.
Kendi imkanlarımızla gidiyoruz
Türkiye’yi temsil edecek genç sporcu, ülke ve kent genelinde imkanların arttırılarak su sporlarına verilen önemin arttırılması gerektiğini söyledi. Uralp,” Türkiye’de bu alanda çok eksikliklerimiz var. Alanda uzman yabancı antrenörlerin getirilmesi gerekiyor” dedi. Türkiye Yelken Federasyonu ve İzmir’deki yerel yönetimlerde olimpiyatlarla bir farkındalık olup olmadığına ilişkin soruya Uralp,” Olimpiyatlara gitmemiz federasyonda çok büyük bir fark olmadı. İzmir kanalında ise Deniz Ticaret Odası’nın desteğiyle; kendi imkanlarımızla gidiyoruz” yanıtını verdi.
‘Otizmin farkındayız’ sloganı ile yola çıktı
5-21 Ağustos 2016 tarihleri arasında Brezilya'nın ikinci en büyük kenti olan Rio de Janeiro'da düzenlenecek olan olimpiyat oyunlarında Türkiye’yi temsil edecek Dilara ‘Otizmin farkındayız’ sloganıyla yola çıktı.
Dilara, Olimpiyat bileti için 1 buçuk yıldır 8 farklı ülkede yarışlara katılarak 17-24 Ekim 2015'te Umman'daki Dünya Şampiyonası'nda elde ettiği derecesiyle Rio biletini kazandı. RS:X kategorisinde olimpiyata katılacak ilk Türk kadın sporcu unvanını da elde eden Dilara, DTO İzmir Şubesi desteği ile Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Türkiye, İspanya, Umman, İtalya ve İsrail'de kamp ve yarışlara katılarak başarıyı elde etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.