S.s. İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi'nden Örnekköy açıklaması: Siyasi malzeme yapılıyor

S.s. İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi'nden Örnekköy açıklaması: Siyasi malzeme yapılıyor

S.s. İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu, İZBETON AŞ. ile Örnekköy 3. Etap Kentsel Dönüşüm Alanı alanına ilişkin bir açıklama yayınladı.

MEDYA EGE - AK Partili İzmirli siyasilerin, İZBETON AŞ. ile Örnekköy 3. Etap Kentsel Dönüşüm Alanına ilişkin iddialarına İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndan sonra çalışmayı gerçekleştiren S.s. İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu tarafından bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, konunun 'siyasi malzeme' yapıldığının altı çizildi.

S.S. İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi'nin Aralık 2021 yılında kurulduğu ve CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun kooperatifimiz ile hiçbir ilgisi olmadığı "CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, kooperatifimiz kurucularından veya üyelerinden değildir. 3 bloktan ve 611 bağımsız bölümden oluşan projemizde 17 aydır inşaat çalışmalarımız devam etmektedir. Bu süre içerisinde inşaatlarımız İzmir Büyükşehir Belediyesi kontrolörlerinin zorlayıcı uygulamaları sebebiyle birçok kez durmuş ve inşaat faaliyetleri ağır bir şekilde ilerlemiştir" cümleleri ile açıklandı.

aa-20230610-31394348-31394346-izmir-buyuksehir-belediyesinin-konut-projesinde-imalat-hatasi-belirlenen-bolum-yikilacak-1.webp

Açıklamanın devamında ortaya atılan iddialara dair "Konuyla ilgili zor şartlar, uygulaması imkansız talepler idareye Kooperatifimiz tarafından yazılı olarak bildirilmesine rağmen süreç aynı şekilde devam etmiştir. Bu uygulamalar ve iddiaların, her defasında bilgi, belge ve kanıtlar ile doğru olmadığı ispatlanmış ve inşaatın devamı projeye uygun bir şekilde sağlanmıştır. Sürecin engellenme çalışmaları idareye ait olan A2 bloğun 6. katının tabliye kalıp ve demir teslimlerinde de devam etmiştir. Yapılmış olan imalatın demir ve betonu projeye uygun tam ve eksiksiz bir şekilde tamamlanmıştır. İmalat esnasında diğer tüm kalıp ve demir teslimatlarında olduğu gibi kontrolörler tarafından incelenmiş, birkaç noktada belirlenen eksikler giderildikten sonra beton dökme işlemi yapılmıştır. Eksiklerin giderildiğine dair kayıtlar dosyamızdadır. İdarenin talebiyle, Karşıyaka Belediyesi usule uygun olmayan bir şekilde A2 blokta ruhsat mühürlemesi yapmıştır. Kooperatifimize yapılan yazılı tebligata da ilgili bloğun durdurulması aykırılıkların giderilmesi ve eksiklerin tamamlanması tarafımızdan istenmiş olup, tarafımıza henüz resmi herhangi bir yıkım kararı bildirilmemiştir. Şantiye alanımızdaki diğer bloklarımızda çalışmalar devam etmektedir" denildi.

Yapılan bildirim üzerine kooperatif yönetiminin ve avukatlarının, ortaklarının yasal haklarını korumak üzere çalışmalar başlattığı açıklandı.

Bahse konu alan 48.000 m2 inşaat alanında 300 m2 bir beton alanı olduğunun altı çizilen açıklamada şunlar aktarıldı; "Yapılmış olan imalatın doğru olup olmadığı konusunda İnşaat Mühendisleri Odası, Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesinin İnşaat Mühendisliği bölümü ile görüşmeler yapılmıştır. Görüşmeler sonucunda, yapılan imalatın bilim ve fen kurallarına uygun olup olmadığı konusunda gerekli teknik kontrollerin yapılması için Karşıyaka Belediyesi’nden ilgili blokta inceleme yapılabilmesi konusunda yazılı izin istenmiştir. Bu talebimiz yazılı olarak cevaplanmamakla birlikte, sözlü olarak gerekli izinleri İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden alınması gerekli tarafımıza bildirilmiştir. Yapılan bu sözlü bildirim üzerine Kooperatifimiz ilgili tüm kuruluşlara başvurusunu yapmıştır. Sonuç olarak inşaat faaliyetlerine başladığı ilk günden bugüne kadar yapılan tüm imalatlarda atfedilen “hatalı beton ve eksik demir imalatı” ithamını kesinlikle kabul etmiyoruz. Kooperatif yönetimi olarak, usulüne uygun yapılmayan mühürleme işlemi ile ilgili hukuki itirazlarımızı yaptığımızı ve yapılan imalatın projeye uygun olup olmadığı konusunda gerekli teknik görüşün yetkili kurumlarca incelenerek kararın verilmesi konusunda hukuksal işlemlerimizi başlattığımızı bildiririz."

Öte yandan konunun siyasi malzeme yapıldığı belirtilen açıklama şu ifadelerle son buldu; "İzmirli İş insanları olarak 'Taşın altına elimizi değil yüreğimizi koyduğumuz projenin' siyasi malzeme yapılarak bu şekilde gündeme gelmesi bizi olduğu kadar, birikimleriyle konut sahibi olma hayalinde olan ortaklarımızı ve buradan kentsel dönüşüm sonunda elde edeceği konuta sahip olma hayaliyle yaşayan dar gelirli hak sahiplerimizi de derinden yaralamaktadır. Yapılan inşaatlarımızda projesine, fen ve ilim kurallarına ve imar yönetmeliklerine aykırı hiçbir durum yoktur. Bilimsel raporlar bunu ispatlayacaktır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.