SAADET ÖĞRETMEN, "ÇOCUK SUSAR SEN SUSMA"

SAADET ÖĞRETMEN, "ÇOCUK SUSAR SEN SUSMA"

İzmir Menderes'de görev yaptığı okulda müdürün 6 öğrencisine cinsel istismarda bulunmasını ortaya çıkaran ve hukuk sürecinin başlaması için elinde geleni yapan Saadet Özkan, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'ni (UCİM) kurdu.

Saadet Öğretmen çalıştığı okulun müdürünün, yaşları 6 ile 11 arasında değişen 6 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunmasını ortaya çıkarmıştı. Çocuklarına sahip çıkan Saadet Öğretmen, "ÇOCUK İSTİSMARINA HAYIR. ÇOCUK SUSAR SEN SUSMA"  sloganıyla yola çıkarak Saadet Öğretmen Ulusal Çocuk İttifakı Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'ni (UCİM) kurdu. 

whatsapp-image-2017-09-07-at-11.37.05.jpeg


Derneğin faaliyetleri hakkında Medya Ege'ye değerlendirmelerde bulunan çocuklarının deyimiyle Saadet Ögretmen, Saadet abla, Meleğimiz, Saadet Özkan; UCİM ile çocuk istismarın ve tacizinde, çocuk ve ailelere destek olarak mücadelede etkin rol oynayacaklarını vurguladı.

whatsapp-image-2017-09-07-at-12.53.57.jpeg
Özkan, "Derneğimizin amacı çocukların yaşadıkları taciz ve istismarlarda  yalnız olmadıklarını bizim daima onların yanında olduğumuzu bilmeleri. Bizim derneğimiz içinde umudu ve bir ulusu barındırdığı için çocuk ittifakıdır. Asıl amacı çocukların haklarını korumak olan derneğimizin her çevreden, her iş kolu ve meslekten üyesi bulunmakta. Bu durum ülkemizi geleceği yani çocuklarımızın geleceği ve güvenli bir toplum  için çok önemli bir durum" diye konuştu.

whatsapp-image-2017-09-07-at-11.33.12-(1).jpeg
Çocuk istismarına uğrayan çocuklara ve ailelerine destek olayı amaç edinen UCİM, bu tarz durumlarda kalan insanlara yardım etmek için faaliyetlerine tüm Türkiye'de devam ediyor. Çocuk istismarına uğrayan ailelere maddi, manevi ve yol göstermek amaçlı destekleri olduğunu vurgulayan Saadet Öğretmen, ailelere maddi desteğin yanında manevi ve hukuki destekelerde oluyoruz" dedi. Çocuk tacizinde cinsiyet ayrımız olmadığını vurgulayan Özkan, "Biz hem annelerle hemde babalarla beraber çalışıyoruz. Çocuk istismarında cinsiyet ayrımı yok kız çocuğu erkek çocuğu demeden bu sapıklar çocukları taciz etmekte" diye konuştu.

whatsapp-image-2017-09-07-at-11.37.07.jpeg
Son dönemde yaşadığı bir olaydan bahseden Özkan, Bodrum'da bir kız çocuğunun başıdna geçenleri aktardı. Saadet Öğretmen, "Bodrum'da öğretmeni tarafından istismara uğrayan kız çocuğunun bir gece kendisini banyoda asmaya çalışırken bulan annesi, kız çocuğunu yatağa tülbentle bağlayarak " Bodrum'da depremler çok oluyor sana birşey olursa en azından burada bulurum" diyerek çocuğunun aynı akşam tekrardan intihara teşebbüs etmesini engellemeye çalıştığını söyledi.

33bf2153-4c6e-473d-9353-a4d38c97d39b.jpg
Özkan, "Aileleri bilgilendirmek için 86. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda 28 kişilik bir gönüllü kadrosuyla stant açan UCİM,  fuara gelen ziyaretçilere broşür dağıtarak dernek faaliyetlerinin yanında çocukalarını bu konuda nasıl eğitecekleri ve nasıl korumaları gerektiğini, herhangi bir taciz yada istismar durumunda hangi numaraları aramalarını aktardı" diye konuştu.

faf1acdd-d943-4afa-ab9d-b63d59a95f00.jpg
Saadet Öğretmen, "Derneğimizin üyelerinin hepsi inançla üzerimize düşeni yapacağız diyorlar. Çocuk istismarı konusunda bilim insaları tarafından araştırmalar yapılıyor.  bizler ise gerçek ve tüzel kişilerle görüşüyoruz. İstanbul'dan Batman'a, üniversitelere bizi nereye çağırırlarsa nereye davet ederlerse gidiyoruz. Destek olmaya çalışıyoruz."


Saadet Öğretmen son olarak, "Biz hem dernek içinde hemde sahada eğitim ve faaliyetlerimiz devam ediyor ve edecek "dedi.

whatsapp-image-2017-09-07-at-12.53.46.jpeg


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.