Saadet Partisi İzmir Teşkilatı bayramlaştı

Saadet Partisi İzmir Teşkilatı bayramlaştı

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, ABD’nin yaptırım ve tehditlerine karşı en ufak bir taviz verilmemesi ve şu andaki kararlılığın devam ettirilmesi gerektiğini belirtti.

Saadet Partisi İzmir Teşkilatı, bayramın üçüncü günü il binasında düzenlediği programda partilileriyle bir araya gelerek bayramlaştı. İl yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyelerinin hazır bulunduğu programa çok sayıda partili katıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, paylaşma bilincinin kesilen kurban vesilesi ile arttığını ve toplumda dayanışma meydana geldiğini dile getirdi. ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulayıp dolar üzerinden ekonomik savaş açtığını vurgulayan Kılıç, ABD’nin dostları olmadığı, sadece menfaatleri olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğini ifade etti. Şerafettin Kılıç, “Onlar, stratejik müttefik ilan ettiği ülkeleri sadece kullanmaya çalışır. Bu nedenle de ABD’ye ‘kadim dost’, ‘stratejik müttefik’ diyen ülkeler darbe almaktan kurtulamazlar. Ülkemiz önemli bir süreçten geçiyor. AB ve ABD odaklı politikalar kötü sonuçlanmış, hatta iflas etmiştir. Gelinen noktada ABD, ülke bağımsızlığına göz dikmiştir. Amerika’nın ekonomik terör estirmeye başlamasından önce de küresel bir haydut olduğu, doların sömürüye dayalı bir sistemin ürünü olduğu bilinen gerçeklerdi. Bu gerçekleri görmemiz için neden bir ekonomik saldırı beklendi?” diye konuştu. 
 

Ekonomi kırılgan bir yapıda
 

ABD’nin yaptırımlarına aynıyla karşılık verilmesi gerektiğinin altını çizen Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, “Ancak bu karşılık sözel meydan okumalar yerine, somut yaptırımlar şeklinde olmalıdır. ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerilimin içinde Türkiye’nin elindeki en büyük kozlardan biri İncirlik Üssü’dür. Bu üs kapatılmalıdır.” dedi. Türkiye’nin içine düştüğü krizi sırf papaza ve Amerika’nın yaptırımlarına bağlamanın doğru olmadığına dikkat çeken Kılıç, ekonominin kırılgan bir yapıda olduğunu kaydetti. Türkiye’nin kendi sağlam ve milli ekonomik modelini hayata geçirmesi gerektiğini savunan Kılıç, “Borca dayalı ekonomi yönetiminden vazgeçilmelidir. Üretime dönük yatırımlara öncelik verilmelidir. Tarımdaki kotalar kaldırılmalıdır.  Sanayiciye, üreticiye, çiftçiye üretim desteği sağlanmalıdır. Halkın alım gücü adil ücret ve taban fiyatlar ile arttırılmalı, böylelikle iç tüketim canlandırılmalı, bu sayede ekonominin büyümesi sağlanmalıdır. İsraflar engellenmelidir.” ifadelerini kullandı.
 

Ders çıkarmak zorundayız
 

Müslüman topraklarında işgaller, etnik ve mezhep çatışmaları, iç savaşlar, ölümler, açlıklar, yokluklar olduğunu hatırlatan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, “İslam ülkeleri uluslararası alanda güçlü bir birlik oluşturmadığı sürece, kendilerine yöneltilen her türlü saldırıyı birlik olarak etkisiz hale getirmediği sürece bu değişmeyecek. Bizler Milli Görüş olarak bu yüzden İslam Birliğini en temel hedefimiz olarak görüyor ve bunun için mücadele veriyoruz. Bugün İslam coğrafyalarında meydana gelenlerden dersler çıkarmak ve katliamlara dönüşen iç savaş ortamlarının ülkeleri ne hallere getirdiğini anlamak mecburiyetindeyiz.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.