Saadet Partisi İzmir Teşkilatında bayramlaşma töreni!

Saadet Partisi İzmir Teşkilatında bayramlaşma töreni!

Saadet Partisi İzmir Teşkilatı, bayramın üçüncü günü il binasında düzenlediği programda partilileriyle bir araya gelerek bayramlaştı.

Saadet Partisi İzmir İl yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyelerinin hazır bulunduğu programa çok sayıda partili katıldı. Bayramlaşma töreninde konuşan Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, bayramların Müslümanların birlik ve beraberlik sağlaması için önemli zaman dilimleri olduğunu ve sosyal dayanışmanın tesisine zemin hazırladığını dile getirdi. Bayramın hemen öncesinde elim bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ekrem Karakaya'yı hatırlatan Erduran, hükümetin yaşanan vahşeti çözecek somut adımlar atmak ve önlemler almak yerine, sağlık çalışanlarına rest çekmeyi tercih ettiğini söyledi. Mustafa Erduran, “Türkiye’nin dört bir yanından sağlıkta şiddet haberleri gelirken ve bu konuyla ilgili düzenlemeler yapılacağı ifade edilirken hiçbir adım atılmıyor. Doktorları korumasız kalmış bir ülkeden bahsediyoruz. Ülkemizden göç eden doktor sayısının 10 yıl öncesine göre 25 kat arttığını görüyoruz. Peki, ülkemizin evlatları neden vatanını terk ediyor? Doktorlarımızı şiddete ve hatta ölüme sürükleyen bu gidişata dur demek için daha kaç doktorun ölüm haberini almamız gerekiyor? Acil olarak sağlıkta şiddete karşı etkin bir yasa çıkarılmasını, bununla birlikte gerçekçi ve güvenilir somut önlemler alınmasını istiyoruz.” diye konuştu.

2.jpg

İktidar ipin ucunu kaçırmış durumda

Her gün etiketlere yansıyan zamların fakir fukaranın canını yakmaya devam ettiğini vurgulayan İl Başkanı Erduran, “Artık net şekilde ortadadır ki, iktidar ipin ucunu kaçırmış durumdadır. İnsanların yaşadığı gerçek enflasyon üç haneli rakamlarda. İşsizler ordusunun sayısı her geçen gün artıyor. Ülkemizden umudunu kaybeden binlerce genç, yurt dışına kapağı atmanın çarelerini arıyor. Yargı bağımsızlığının üzerine siyaset gölgesi düşmüş halde. Toplumun büyük çoğunluğu adalet terazisinin doğru tartmadığı konusunda hemfikir. Halkımızda yolsuzluklara ve israflara karşı öyle bir bezginlik var ki, kimse yarınına umutla bakamıyor. Dış politika alanında ise akşamdan sabaha değişen kararlar yüzünden nasıl bir savrulma yaşadığımız ortada. Şimdi Türkiye’nin içinde bulunduğu bu tablodan gerçekten mutlu olabilir miyiz? Böyle bir tabloya rağmen hala ‘dünya bize hayran’ hamasetiyle kendimizi kandırabilir miyiz?” ifadelerini kullandı.

Ballı ihaleler alanların keyfi yerinde

Ülkenin sorunlarını çözebilecek, topluma yeni imkânlar sunabilecek güçlü bir iktidar iradesi olmadığını savunan Saadet Partisi İl Başkanı Mustafa Erduran, şöyle devam etti: “Ballı ihaleler alan ayrıcalıklı şirketlerin keyfi yerinde olabilir. İktidarın nimetlerinden haksızca nemalanan kesimlerin semtine bu zamlar uğramamış olabilir. Dört beş yerden birden maaş alan bürokratların tuzu kuru olabilir. Ama bilelim ki büyük toplum kesimlerinde ekonomik krizin acıları ve çaresizlikleri yaşanıyor. Bizler Saadet Partisi olarak ülkemizin problemlerinin çözümüne ve insanımızın sıkıntılarını gidermenin yollarına odaklanmış durumdayız. Ekonomide refah standartlarının arttığı, istihdamın genişlediği, adaletin terazisinin herkesi tatmin ettiği, yargının bağımsız ve tarafsız bir şekilde işlediği, israfın ve yolsuzluğun son bulduğu, devlet yönetiminde şeffaflığın hâkim olduğu, dış politikada şahsiyetli yaklaşım sergilendiği bir Türkiye hedefiyle çalışıyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.